View Single Post
Vechi 29.06.2014, 09:05:10
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut, de curând, o nouă carte de cult ce cuprinde rânduielile legate de Primirea la Ortodoxie a celor de alte credințe.

Cartea are, pe lângă slujbele specifice, și mai multe explicații de ordin canonic, liturgic și pastoral pe care preoții trebuie să le cunoască și, în cazul în care există oameni care cer primirea sau revenirea la Ortodoxie, să le aplice.

Puteți să achiziționați această nouă apariție editorială de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa magazin@editurapatriarhiei.ro, precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor
-sper sa contina si aceste texte:

:"Întrebare: Întâi, te întreb pe tine dacă te lepezi cu adevărat de toată credința evreiască și de toată tăgăduirea pe care ο au evreii asupra Domnului nostru Iisus Hristos, asupra Prea- curatei Maicii Sale și asupra tuturor Sfinților și asupra tuturor creștinilor, și de hula lor ca de a unor potrivnici ai lui Dumnezeu, și îi afurisești pe ei?

Răspuns: Mă lepăd de toată credința evreiască și de toată tăgăduirea și hula, pe care ο au evreii asupra Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu și a Preacuratei Maicii Sale și asupra tuturor creștinilor, ca de a unor potriv-nici ai lui Dumnezeu, și îi afurisesc pe ei."

Întrebare: Te lepezi de învățăturile cele potrivnice lui Dumnezeu cuprinse în cartea ce se cheamă Talmud, pe care rabinii au făcut-o împotriva Dumnezeieștilor Scripturi, schimbând tâlcuirea lor într-alt chip, scriind și învățând basme și hule asupra Domnului nostru Iisus Hristos și despre toți Sfinții, te lepezi și le afurisești pe ele?

Răspuns: Mă lepăd de toate învățăturile evreiești cele de Dumnezeu hulitoare cuprinse în cartea care se cheamă Talmud și de toate tâlcuirile ei, și le afurisesc pe ele.
Întrebare: Te lepezi de sinagoga evreiască și de posturile lor și de rugăciunile lor și de obice- iurile și meșteșugirile lor, și le afurisești pe ele?

Răspuns: Mă lepăd de toate acestea, din toată inima mea, și le afurisesc pe ele.
Întrebare: Te lepezi de mesia cel mincinos așteptat de evrei și îl afurisești pe el, și te lepezi de toți care așteaptă venirea lui cea pieritoare?

Răspuns: Mă lepăd de mesia cel așteptat de evrei și-l afurisesc pe el, și mă lepăd de toți care așteaptă venirea lui cea pieritoare."

Întrebare: Cu adevărat te-ai lepădat de toată credința evreilor care nu cred că Hristos este Fiul lui Dumnezeu, și de învățăturile lor care sunt împotriva lui Hristos; le afurisești și te lepezi pe ele?

Răspuns: Cu adevărat m-am lepădat de toată credința evreilor și de învățăturile lor, care sunt împotriva lui Hristos Dumnezeul nostru, și le afurisesc și le lepăd pe ele."

" Întrebare: Te lepezi de toată rătăcirea și greșeala adunării catolice, în care ai fost până acum?

Răspuns: Mă lepăd de toată rătăcirea și greșeala adunării catolice, în care am fost până acum.

Întrebare: Afurisești toate eresurile și dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu și ai adevărului, și ai Sfintei Lui Biserici?

Răspuns: Afurisesc toate eresurile și dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu și ai adevărului, și ai Sfintei Lui Biserici."

molitfelnic-necenzurat:http://www.mirem.ro/pdfuri/molitfelnic.pdf
Reply With Quote