![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
:"Întrebare: Întâi, te întreb pe tine dacă te lepezi cu adevărat de toată credința evreiască și de toată tăgăduirea pe care ο au evreii asupra Domnului nostru Iisus Hristos, asupra Prea- curatei Maicii Sale și asupra tuturor Sfinților și asupra tuturor creștinilor, și de hula lor ca de a unor potrivnici ai lui Dumnezeu, și îi afurisești pe ei? Răspuns: Mă lepăd de toată credința evreiască și de toată tăgăduirea și hula, pe care ο au evreii asupra Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu și a Preacuratei Maicii Sale și asupra tuturor creștinilor, ca de a unor potriv-nici ai lui Dumnezeu, și îi afurisesc pe ei." Întrebare: Te lepezi de învățăturile cele potrivnice lui Dumnezeu cuprinse în cartea ce se cheamă Talmud, pe care rabinii au făcut-o împotriva Dumnezeieștilor Scripturi, schimbând tâlcuirea lor într-alt chip, scriind și învățând basme și hule asupra Domnului nostru Iisus Hristos și despre toți Sfinții, te lepezi și le afurisești pe ele? Răspuns: Mă lepăd de toate învățăturile evreiești cele de Dumnezeu hulitoare cuprinse în cartea care se cheamă Talmud și de toate tâlcuirile ei, și le afurisesc pe ele. Întrebare: Te lepezi de sinagoga evreiască și de posturile lor și de rugăciunile lor și de obice- iurile și meșteșugirile lor, și le afurisești pe ele? Răspuns: Mă lepăd de toate acestea, din toată inima mea, și le afurisesc pe ele. Întrebare: Te lepezi de mesia cel mincinos așteptat de evrei și îl afurisești pe el, și te lepezi de toți care așteaptă venirea lui cea pieritoare? Răspuns: Mă lepăd de mesia cel așteptat de evrei și-l afurisesc pe el, și mă lepăd de toți care așteaptă venirea lui cea pieritoare." Întrebare: Cu adevărat te-ai lepădat de toată credința evreilor care nu cred că Hristos este Fiul lui Dumnezeu, și de învățăturile lor care sunt împotriva lui Hristos; le afurisești și te lepezi pe ele? Răspuns: Cu adevărat m-am lepădat de toată credința evreilor și de învățăturile lor, care sunt împotriva lui Hristos Dumnezeul nostru, și le afurisesc și le lepăd pe ele." " Întrebare: Te lepezi de toată rătăcirea și greșeala adunării catolice, în care ai fost până acum? Răspuns: Mă lepăd de toată rătăcirea și greșeala adunării catolice, în care am fost până acum. Întrebare: Afurisești toate eresurile și dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu și ai adevărului, și ai Sfintei Lui Biserici? Răspuns: Afurisesc toate eresurile și dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu și ai adevărului, și ai Sfintei Lui Biserici." molitfelnic-necenzurat:http://www.mirem.ro/pdfuri/molitfelnic.pdf |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
recomandari editoriale | catalinabalhui | Generalitati | 12 | 13.11.2012 03:04:13 |
aparitii editoriale | gratia47 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 14.03.2008 23:52:04 |
|