View Single Post
Vechi 19.07.2014, 10:49:47
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
Eu am auzit multe motive pentru care oamenii cauta asemenea preoti, de la cele mai pure, pana la pur si simplu ca au auzit de la niste cunoscuti, pana la cele mai tampite si superstitioase. Dar nu am auzit niciodata:
"Parinte, am venit la dumneavoastra fiindca am auzit ca sunteti burlac."
Desigur. Cauza imediata pentru care acesti ieromonahi au cautare nu este aceea ca sunt burlaci. Ci sta in faptul ca au mai mult timp pentru pastoratie, sunt mai inaintati in urcusul spiritual, au mai multa experienta in lupta cu dusmanul, etc. Teza mea este ca aceste calitati ale lor, care ii fac cautati de credinciosi mai mult decat preotii mireni, au la randul lor o cauza, care este starea necasatorita, ce permite "consacrarea" lor integrala in a fi "oameni ai Bisericii".

Citat:
Cand ziceam de dat afara, ma refeream la predat pe mana legii, ca stim noi cum preotii pedofili au fost mutati in mod convenabil in alta "legiune" cand apareau probleme.
Imi face impresia ca dv confundati rolul episcopului cu rolul politistului. Nu Biserica e chemata sa-i dea pe preotii pedofili pe mana legii, ci politia. In cazurile (mult mai frecvente) de profesori pedofili, cine le intocmeste dosar penal: inspectoratul sau politia/procuratura ? Dar in cazurile de preoti pedofili ortodocsi (precum acesta), cine actioneaza mai intai: episcopul ortodox sau politia ?

Citat:
Sa fim seriosi. Convertirea marii parti a planetei s-a facut cu calcaiul militar al catorva imperii coloniale si cu genocid cultural si demografic(Virusi, arme si otel), nu zelul(foarte admirabil de altfel, de obicei) al preotilor catolici.
Fals. Convertirea inseamna aderarea sufleteasca la o credinta. Cum s-ar putea face "cu calcaiul militar", cu "genocid cultural si demografic" etc ? Nu exista convertiri fortate. Nu ai cum sa silesti oamenii sa creada in ceva cu pistolul la tampla.

Citat:
Retineti, domnule Mihnea. Mereu am sa fiu suparat pe faptul ca nu am o librarie de codexuri, sau ca maronitii nu mai exista liturghic de facto de 400 de ani(si in ambele procese, Biserica Catolica a avut un rol foarte mare in aceste tragedii).
Nu mi-e clar la ce faceti referire. Dar imi pare o posibila deviere a discutiei de la tema topicului. Daca doriti sa aprofundam, formulati, va rog, o intrebare sau o teza pe un topic adecvat. Ori, daca nu exista, deschideti unul nou.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 19.07.2014 at 10:58:19.
Reply With Quote