Citat:
În prealabil postat de Bianca1994
„Astfel, un principiu esential al crestinismului este faptul ca Dumnezeu pedepseste o persoana pentru greselile savarsite de alta.” -Chiar asa ? Adica ,vreti sa spuneti ca Dumnezeu ma pedepseste pe mine pentru pacatele vecinului meu ?Nu cred...
|
Am spus "esential" pentru ca stricaciunea trupurilor (pedeapsa) in care ne-am nascut, dpdv crestin, este un efect care nu se datoreaza unei greseli proprii, ci greselii lui Adam.
Este o "pedeapsa mostenita".
Eufemistic putem spune ca atunci cand a gresit Adam am gresit si noi impreuna cu el, pentru a "salva" principiul juridic fundamental.
Insa aceasta cugetare are doar o valenta "poetica", pentru ca noi nu am decis nici sa muscam din mar, nici sa ascultam de porunca Lui Dumnezeu.
Toate sufletele oamenilor, prin trupurile pe care le imbraca, sunt pedepsite pentru neascultarea lui Adam.
Citat:
In ultima parte ati spus ca sufletul imbraca mai multe trupuri.Va referiti aici la reincarnare ?
|
re-"incarnare" daca trupul va fi de carne
re-"fantomizare" daca trupul va fi unul al unei naluci
re-"demonizare" daca trupul va fi unul suferind in iad
....
Aceste trupuri au diferite consistente. Ele sunt baza manifestarii suferintelor ca efecte ale pacatelor anterioare.