Citat:
În prealabil postat de Demetrius
Dacă Stăpânul Cel Aspru ”secera pe unde nu a semanat", atunci cum spui tu că cei nebotezaČ›i ortodox nu au nici o Č™ansă de a fi ”seceraČ›i”?
|
Cei multi nu sunt neaparat orotodoxi decat in cateva tari . Si chiar daca ne limitam la a vorbi de acestia,de exemplu intr-o tara ortodoxa, nu cred ca le este sufficient botezul, daca toata viata il refuza constant pe Dumnezeu, si nu fac nici macar binele care pot in jurul lor.
Daca insa vorbim si de cei neortodoxi ,pe undeva lucrurile se contopesc in masa celor multi.
Caci sunt la fel de necredinciosi si ortodoxi si catolici si protestanti. Marea majoritate a oamenilor nu are nevoie de Dumnezeu. Deci cu atat mai mult nu mai conteaza botezul ci faptele bune care le faci. Pe cei ortodoxi aceste fapte ii pot adduce la credinta. Pe cei neortodoxi ,faptele bune ii pot adduce intai la credinta,si apoi,de ce nu,chiar la ortodoxie.
Macar un om care nu auzit de Dumnezeu,nu e inca indoctrinat nici cu celelalte credinte ratacite,protestante. Deci el e ca o tabula rasa pe care sunt sanse sa se scrie credinta corecta,mai multe decat la un aderent al unei secte
Dar chiar si despre sectari daca vorbim, e de preferat sa faca binele ,atat cat pot ei,si sa creada in Hristos,caci pentru aceasta nimeni nu va fi condamnat. Pentru o fapta buna sau pt credinta in Hristos , nimeni nu va fi judecat . E adevarat,nici nu va lua cununa desavarsirii,care doar in ortodoxie se poate lua, dar i se pot ierta multe din ratacirile dogmatice,daca face cat de mult bine poate in jur,chiar si asa,fara har
Eu nu am prejudecati,si nu ma uit de unde vine o fapta buna. Stiu doar ca fara har nu poti fi desavarsit ,dar poti avea dragoste ,chiar in forma ei mai limitata