Subiect: nunta mixta
View Single Post
Vechi 03.09.2014, 18:27:04
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Stiti care e treaba? Mi s-a zis ca n-am nici o sansa, ca sunt asa si pe dincolo, ca nu cred in aia si ai-lalta, ca de-aia n-o sa ajung in Rai si bla bla bla, altele de genul; dar nu imi por schimba niste coningeri pentru ca daca nu mi le schimb, nu ajung in Rai; niste convingeri nu se schimba fra o baza pe care sa se schimbe; nu zic ca n-o sa-mi schimb niciodata din convingeri, dar cu siguranta n-o sa mi le schimb pentru ca x si y imi zice ca "nu e bine, o sa ajungi in iad"... niste convingeri nu se schimba de la sine...pot zica ca mi le-am schimbat, dar aia deja ar insemna sa mint...pe mine si pe ceilalti.

Bine, stiu ca nu trebuie sa ma iau dupa x su y, dar..ideea e ca amenintarea cu iadul nu imi schimba parerile si convingerile.

In rest, pe langa pacate, incerc sa fac si cat de putin bine in jurul meu si merg la Biserica, dar de multe ori in timpul saptamanii dupa ce ies de la munca (dupa 4 dupa-amiaza) si, desi nu este Slujba, totusi, de multe ori ies mai impacata cu totul decat am intrat... Iar sincer, Duminica, nu merg la slujba, nu intru in Biserica din motive de inghesuiala; sper ca nu e pacat ca stau si ascult slujba de afara
E o biserica mica sau mare? Daca e mica, normal sa nu fie loc, atunci puteti sa cautati una mai mare. Daca e mare si totusi e inghesuit, se poate intampla ca lumea se concentreaza in mare parte in partea din spate. Ca sa evitati inghesuiala puteti sa avansati, si daca veti fi cat mai aproape de altar si icoane in mod sigur veti avea mai mult loc, pe langa asta avantajul este ca veti putea sa ascultati mai cu atentie fiind chiar in fata preotilor, veti auzi mult mai bine si nu va mai fi atata galagie de la oameni.

Nu sunt in masura sa spun daca e pacat sa stati afara, dar e de recomandat sa stati inauntru pentru ca altfel pierdeti toata frumusetea slujbei, nu vedeti momentele cheie si atunci sunteti in pierdere. Si eu mergeam pe vremuri doar seara la slujba dar sa stiti ca nu se compara cu liturghia de dimineata.
Reply With Quote