View Single Post
Vechi 14.09.2014, 20:39:30
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Apelez la ajutorul vostru pentru a dezbate acest subiect despre care am auzit pe mulți vorbind: Biblia nu e completă, lipsesc lucruri esențiale, acestea fiind ținute doar pentru inițiați, în cărți secrete etc.
Unii sunt nemulțumiți că lipsesc date privind înmulțirea oamenilor și existența mai multor rase (albă, neagră, galbenă), alții ar fi vrut să afle din Biblie ce a făcut Mântuitorul până la începerea Lucrării Sale publice etc.
Din elanul de a umple "golurile" textului biblic unii au ajuns la concluzia că incestul era modul curent de înmulțire a oamenilor, că suntem aduși pe Pământ de populații diferite de extratereștri, alții cred că Hristos a fost inițiat în Tibet (varianta asta circula pe la noi printre discipolii lui Bivolaru), unii cred că Fecioara Maria a mai avut copii despre care nu scrie în Scriptură (dar scrie în cărți secrete, în apocrife) etc.

De ce e Biblia așa de "scurtă", de concisă, de eliptică?
Evanghelia după Marcu, de pildă, pare chiar stânjenitor de concisă și lapidară....
Bunul Dumnezeu sa ne dea atata rabdare si intelepciune incat sa nu ajungem sa dezbatem astfel de ipoteze precum cele enumerate mai sus. Mie personal mi se par extrem de periculoase avand in vedere ca nimeni nu poate spune ca este indeajuns de induhovnicit pentru a evita capcanele inerente. Da, putem da curs propriilor ganduri, legate strict de ceea ce am inteles noi din Sf Scriptura si trebuie sa recunoastem ca avem atat de multe impresii si bucurii de impartit incat ele nu s-ar mai termina niciodata, pe de o parte, iar pe de alta, am putea imparti aceste bucurii cu cei care, din anumite motive, poate nici macar n-au rasfoit vreodata Noul Testament si cu atat mai putin pe cel Vechi, care abunda in intamplari cu totul iesite din cotidian. Daca ne oprim la notiunea de "incest" spre exemplu, in loc sa patrundem in esenta credintei lui Lot, la negocierile tipic evreiesti pe care Avraam - bunicul sau - le are cu Dumnezeu inainte de nimicirea Sodomei si Gomorei, atunci Sfanta Scriptura n-ar mai fi patrunsa de Duhul Intelepciunii!
Asadar haideti sa ne straduim cu totii pe cat se poate sa nu abordam acele false ipoteze care stim noi unde pot duce!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote