View Single Post
Vechi 17.09.2014, 19:03:27
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Nu sunt doua Biserici, Iustin.
Inventia asta cu „doua biserici” sau chiar mai rau „doua biserici surori” este o trapa in care cad crestinii.

Hristos nu are doua mirese. Este o SINGURA Biserica.

In ciuda pretentiilor ei necuviincioase, secta papistaseasca nu este Biserica, macar ca incearca sa se imbrace ca o mireasa.
Rochia ei de mireasa este neagra si patata cu noroi si sange.
Daca ai fi tata si ai avea 2 fii, si unul te ar renega si ar fugi in lume, iar altul ar ramane cu tine si ti-ar tot repeta :'doar eu sunt fiul tau,celalalt e un strain ca te-a parasit' , tu ca tata ce ai zice? Ai merge oare pe mina fiului 'ascultator' ? Nu ai incerca sa il temperezi putin, sa ii spui ca in sufletul tau de tata ambii copii raman importanti pentru tine? Sunt sigur ca ti-ai aduce aminte de cand erau amandoi frati intr-o aceiasi familie , si sa nu accepti atitudinea de respingere a unuia dintre ei .
Inteleg sa respingi dogma ,sa ii arati greselile. Dar tu respingi omul. Ne crezi pe ceilalti incapabili sa ne aparam singuri de invatatura catolica,ca si cum nu am avea discernamint.
As prefera sa spui unde sunt invataturile papistase ale lui Mihnea in dialogul avut , iar daca nu le gasesti,sa recunosti ca ai gresit. E adevarat ,a folosit cuvantul spirit , a spus uneori cum e la ei,dar mai mult de atat nu a facut, nu a negat invatatura ortodoxa .Dimpotriva ,a lamurit-o destul de bine . Judeca omul dupa fapte iar nu dupa fatza lui.
Cum crezi ca as fi ascultat de el,daca as fi vazut ca neaga aceasta invatatura,tocmai eu,care caut sa inteleg ortodoxia? Crezi ca eu nu cunosc diferentele catolicismului si nu l-as fi taxat imediat(cu argumente) , daca incerca sa promoveze altfel de invataturi ?
Caci nu e greu sa argumentezi , e sufficient sa faci copy-paste din cartea de dogmatica,si sa lasi dogmele sa se bata intre ele . Mai greu insa e sa construiesti ceva,sa raspunzi cuiva care are nevoie de raspunsuri..
Reply With Quote