View Single Post
Vechi 21.09.2014, 15:25:38
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Ai fi putut să te abții...
Exact ce ziceam, respingi mesajul meu ,fara sa dai un argument,lasandu-ma in aer asa. Ca si cum eu as intelege ce am gresit in opinia ta,si ti-as cunoaste opinia .
Caci in mintea mea am zis ceva corect. Ideea mea generala era ca oamenii nu sunt impotriva dogmelor daca le-ar fi explicate, si nu ar fi imediat judecti ca nu le stiu.
Iar in plus, pe aici au fost diferite dispute,daca dogma contrazice cu ceva intelegerea mai simpla a credintei ,plecand de la poruncile Mantuitorului.
Poate aceasta disputa e falsa, caci nu dogma socheaza, ci modul in care o inteleg unii.
Caci luate la concret ,nimeni nu are ceva impotriva dogmelor,de exemplu a Crezului, dar si a altor dogme care i-au urmat.
Singurele dispute sunt atunci cand dogma incepe sa excluda ,sau cand e aplicata in aceasta maniera, si se exacerbeza excluderile,fara a se argumenta suficient.
Unii isi pun intrebari,altii le spun ca sunt orbi, dar se zgarcesc in a da explicatii,si convingerile fiecaruia se intaresc,fara a intelege fiecare ce a vrut sa spuna celalalt
Reply With Quote