![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Exact ce ziceam, respingi mesajul meu ,fara sa dai un argument,lasandu-ma in aer asa. Ca si cum eu as intelege ce am gresit in opinia ta,si ti-as cunoaste opinia .
Caci in mintea mea am zis ceva corect. Ideea mea generala era ca oamenii nu sunt impotriva dogmelor daca le-ar fi explicate, si nu ar fi imediat judecti ca nu le stiu. Iar in plus, pe aici au fost diferite dispute,daca dogma contrazice cu ceva intelegerea mai simpla a credintei ,plecand de la poruncile Mantuitorului. Poate aceasta disputa e falsa, caci nu dogma socheaza, ci modul in care o inteleg unii. Caci luate la concret ,nimeni nu are ceva impotriva dogmelor,de exemplu a Crezului, dar si a altor dogme care i-au urmat. Singurele dispute sunt atunci cand dogma incepe sa excluda ,sau cand e aplicata in aceasta maniera, si se exacerbeza excluderile,fara a se argumenta suficient. Unii isi pun intrebari,altii le spun ca sunt orbi, dar se zgarcesc in a da explicatii,si convingerile fiecaruia se intaresc,fara a intelege fiecare ce a vrut sa spuna celalalt |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Vorbeam tocmai de cei care nu o stiu prea bine, acolo este un teren virgin,unde daca patrundem cu multa atentie acordata celuilalt si blandete ,putem preveni atitudini de respingere a dogmei,fie ca e prea abstracta,fie ca realitatea o contrazice , fie ca exclude anumite grupuri Atentia acordata unui om e cea mai buna investitie care o poti face , caci majoritatea oamenilor se departeaza de Biserica, pentru ca nu e nimeni care sa ii ajute ,nu pentru ca ar fi ei din nastere razvratiti,precum Arie |
|
|