View Single Post
Vechi 22.09.2014, 23:17:44
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Am citit o singură carte în care apare numele pr. diac. Ioan Ică Jr. și a fost suficient să am rezerve în a citi alte cărți în care apare acest nume. E vorba de cartea Sfinții Părinți despre originile cosmosului și omului în care Dr. Kolomiros încearcă să arate că Sfânta Scriptură și învățătura Sfinților Părinți sunt compatibile cu teoria modernă a evoluției. Dacă îl citim pe părintele Serafim Rose, întâlnim o cu totul altă interpretare a Cărții Facerii bazată, de asemenea, pe scrierile Sfinților Părinți. Două cărți care citează din Sfinții Părinți, dar care sunt contradictorii. Cum aflăm în care din cele două cărți e adevărul?
E vorba de Ica sr., dar ma indoiesc ca diac. Ica ar avea pareri diferita in privinta asta fata de tatal sau.
In ceea ce priveste cartea, toti autorii care si-au pus semnatura pe cate o parte se bazeaza pe aberatiile lui Kalomiros, cu care nu sunt de acord nici cei ce sustin evolutionismul teist (pentru ca spune ca si omul a evoluat de la euglena incepand). Eugen ma tot batea la cap cu cartea asta si acei autori. Probabil Pr. Ica a fost influentat de preot Costache, care dupa aceea a ajuns la o parohie din Autralia unde a fost dat afara pentru ca produsese dezbinare. In ultimele postari preotul spune ca acum e mult mai ecumenist decat inainte, de cand sta in Australia.
Autorii ortodocsi care sustin evolutionismul teist (mai e Lazar Puhalo in Canada, care a a avut si el discutii cu Par. Serafim Rose si IPS Kalistos Ware in Anglia) se bazeaza aproape in totalitate pe scrierile lui Kalomiros. E comic cum incearca sa gaseasca un citat din sfinti care, spun el, ar sustine evolutionismul teist. De exemplu la Sfantul Vasile cel Mare, cand stim ce a scris sfantul despre Facere. Ei vad doar acel citat scos din context, se fac ca uita tot ce a scris sfantul despre Facere. Eu am citit fragmente, ramai uimit cum niste oameni cultivati pot bate campii in asa fel, mai rau ca neoprotestantii care scot ce vor ei din context sa se potriveasca doctrinei lor.
Reply With Quote