Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
Am mai auzit asta, este corecta denumirea "conceptie" aici. Inteleg ca Creatia a fost un eveniment supranatural. Ce nu inteleg este cand a creat, mai corect ar fi, cand au intrat in vigoare legile naturii, care am inteles ca sunt opera aceluiasi creator: inainte sau dupa Creatia de 6 zile?
Insist foarte mult pe subiectul asta fiindca am mai pus intrebari, poate in alta forma, inclusiv aici pe forum dar nu am primit raspuns; bin000 ceva mai devreme spunea ca Creatia i se pare mai probabila deca paradigma stiintifica, ca sa spun asa. Am inteles asta, dar totusi pentru a putea sa cred ceva, acel ceva ar trebui sa fie macar vag definit.
Nu imi este clar care este aria de actiune a supranaturalului, nici in Creatie, nici in prezent. Exista o asemenea explicatie in ortodoxie? In prezent actioneaza in vre-un fel Dumnezeu in viata noastra (a Pamantului, a lumii) sau aceasta functioneaza pe baza legilor naturii stabilite initial?
|
Da colegule, acționează în prezent, ca întotdeauna, în multe feluri.
Deoarece îmi pare că ai unele cunoștințe de biologie și totodată că ții la acuratețe, eu te-aș încuraja să pășești curajos încă mai departe! Ia în piept, bărbătește, cu toată puterea cugetării, tainițele viului. Cufundă-te în mecanismele biochimiei, ale reglajelor funcționării celulelor/organelor/aparatelor și sistemelor/corpului/speciei etc. și nădăjduiesc că vei avea o revelație într-o zi: viața este imposibilă.
Apoi vei privi cu alți ochi Facerea și celelalte.
dar dacă ești superficial și doar faci copy-paste ca unii de pe aici și nu te iei la trântă pe viață și pe moarte cu teoriile și paradigmele, eu cred că vei rămâne nelămurit și eventual vei avea o credință din auzite, superficială.
Încredințează-te din cercetare. Dar fă-o până la capăt, cu jertfă! Studiază viul! Contestă, îndoiește-te de măgăriile savanților (Sorbona e plină de măgari, la fel și alte somptuoase adunături de lichele) precum și de ifosele popilor (fac distincție între preoții binecuvântați și măgarii care au intrat și au rămas în slujire doar pentru avantaje meschine - aceștia sunt putregai al Bisericii) care au tupeul să susțină că știința e rea, negativă, iluzorie etc. - în timp ce folosesc cu nerușinare aplicațiile ei (de la medicamente la computere, de la becuri la autoturisme, de la prezervative la hormonii contracepției etc.).
Cercetează cu jertfă și vei afla: viața e imposibilă. Fără Harul lui Dumnezeu, Care o întreține permanent, pe căi deocamdată inaccesibile multora. Totul este Dar al Creatorului, al Cărui Duh este pretutindeni, lăudat fie în veci.