Citat:
În prealabil postat de catalin2
[...]conceptia ortodoxa, care e cea din Facerea, e ca pamantul si unversul au fost create in sase zile, iar in fiecare zi intr-o secunda. Domnul a zis "sa fie" si intr-o secunda au aparut toate stelele si galaxiile. In alta zi Domnul a zis si intr-o secunda au aparut toate animalele. La fel in fiecare zi.
|
Am mai auzit asta, este corecta denumirea "conceptie" aici. Inteleg ca Creatia a fost un eveniment supranatural. Ce nu inteleg este cand a creat, mai corect ar fi,
cand au intrat in vigoare legile naturii, care am inteles ca sunt opera aceluiasi creator: inainte sau dupa Creatia de 6 zile?
Insist foarte mult pe subiectul asta fiindca am mai pus intrebari, poate in alta forma, inclusiv aici pe forum dar nu am primit raspuns; bin000 ceva mai devreme spunea ca Creatia i se pare mai probabila deca paradigma stiintifica, ca sa spun asa. Am inteles asta, dar totusi pentru a putea sa cred ceva, acel ceva ar trebui sa fie macar vag definit.
Nu imi este clar care este
aria de actiune a supranaturalului, nici in Creatie, nici in prezent. Exista o asemenea explicatie in ortodoxie? In prezent actioneaza in vre-un fel Dumnezeu in viata noastra (a Pamantului, a lumii) sau aceasta functioneaza pe baza legilor naturii stabilite initial?