Subiect: Diavolul
View Single Post
Vechi 08.10.2014, 20:17:27
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalois Vezi mesajul
Ma uit la ce mi-ai trimis si sunt siderat de amestecatura facuta de parintele Chifan intre ani, ani lumina, zile si clipe: vorbeste despre notiuni pe care nu le stapaneste, .
Nu este asa.Vezi tu, parintele Calistrat nu vorbeste de la sine.El este licentiat
al facultatii de teologie, acolo unde se studiaza dogmatica, filocaliile,
invataturile Sfiintilor Parinti, multe chesti foarte complexe, profunde si
grele de inteles.El nu pune de la sine.El doar transmite mai departe cele invatate de la cei care au fost luminati de Duhul Sfant.Iti recomand sa te
uiti la tot documentarul, pentru ca daca tratezi cu superficialitate, supeficial
vei intelege, si apoi vei face greseli.

Un lucru este cert: cunoasterea spirituala este net superioara cunoasterii rationale.Nu-l poti intelege pe Dumnezeu
prin cunoastere rationala.N-ai cum.

Cat despre definirea timpului, asa cum o defineste parintele Calistrat, are dreptate.In realitate omul nu stie ce este
timpul.Sigur i s-a dat o definitie, insa aceea definitie exprima de fapt o consecinta a timpului si nu este definitia
timpului.Daca omul ar putea sa defineasca timpul, atunci inseamna ca ar intelege ce este timpul.Prin definitie
daca intelegi ceva atunci inseamna ca poti sa si-l manipulezi.Ori eu nu am vazut pana cum pe nimeni sa guverneze
sau sa manipuleze timpul(sa-l opreasca, sa-l accelereze, sa-l dea inapoi, etc).

Asa cum spuneam, omul a dat o definitie a timpului, insa aceea nu este definitie a timpului ce o definitie a unui efect
al timpului.

Dar omul spune ca a definit timpul doarece atat este capacitatea sa ( la nivel de ADN) pentru a percepe timpul.Dar
omul inca nu a ajuns la capacitatea intelectuala de a definii cu adevarat timpul.
Insa Dumnezeu i-a venit in ajutor si prin intermediul Sfintiilor Parinti, i-a aratat omului la un nivel la care acesta sa inteleaga, cam despre ce este vorba cu acest fenomen numit timp.

A-l face pe om , la nivelul actual al inteligentei sale, sa priceapa ce este cu adevarat timpul este echivalent cu faptul
de a-i explica unui cimpanzeu ce este fizica cuantica.

Last edited by oaie_cugetatoare; 08.10.2014 at 20:37:03.
Reply With Quote