![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, nu pare stapanit total de Duhul Sfant, cu atatea gherle. Nu am terminat de vizionat, dar nu ma astept sa ma lamureasca despre rolul neuronilor, maxim de materiali si trecatori, care fac sa functioneze mintea si ratiunea si credinta. Neuroni pe care ii are si porcul, apropos... Cand am spus ca aici, in timp, ne pregatim pentru o existenta in afara timpului, nu am glumit: de aceea ziceam ca ne pregatim pentru ceva ce nu suntem, peste capabilitatile noastre actuale. Ei bine, la acest Adevar ma refeream: ce vom avea de facut dupa ce murim??? Tinand cont ca parintele Chifan zice ca Dumnezeu si-a dat seama ca nimeni nu gandeste depre ce a facut EL, in afara de ingerii care doar IL laudau, a facut pe om, pot spune ca Dumnezeu nu a avut un plan complet, perfect, ci unul perfectibil. Se intelege ca Dumnezeu nu stia ce va fi, asa ca a creat in succesiune de necesitate, omul, apoi omul dupa chipul si asemanarea SA. Succesiunea de necesitate din creatie mai este dovedita de parintele Chifan (fara sa vrea, cred) si prin descrierea parcursului lui lucifer: intai era cel mai cel inger, apoi a contestat pe Dumnezeu (succesiune de evenimente, care nu implica neaparat timpul universului palpabil). Nu cred ca asa este Dumnezeu. In acest moment al vietii (sper sa treaca repede), cred ca EL are o lupta grea cu diavolul si ca are nevoie de noi, oamenii, sa luptam dupa ce murim, in acea lupta. Pentru asta, trebuie sa fim ostasi cu anummite caracteristici obligatorii la toti, si cu specificitati diferite. Una din caracteristicile obligatorii pare a fi "orice ar zice oricine, executa poruncile Domnului", adica trebuie sa dovedim de aici ca nu vom urma calea ingerilor ce au fost convinsi de lucifer, ca orice s-ar intampla, vom ramane cu Dumnezeu. In consecinta, Dumnezeu strange armata. Cand numarul ostasilor LUI va fi cel suficient, va interveni sfarsitul lumii. Nu cred ca face asta pentru ca are nevoie, caci ar putea sfarsi totul printr-un cuvant, ci cred ca vrea sa demonstreze ca liberul arbitru (pe care lucifer il are) va castiga de partea Domnului, nu de partea contestarii Domnului. |
|