Citat:
În prealabil postat de gpalama
Sa stii ca mi se pare o expediere mult prea usoara a muncii a milioane de cercetatori.
Totusi sunt oameni respectabili, nu or fi ei crestini dar nici anti-crestini.
|
Deosebirea este ca eu stiu ceva despre aceste lucruri si stiu despre ce vorbesc. Toti sunt oameni respectabili, inclusiv unii atei sau pagani. Asta inseamna ca ii crezi pe cuvant, fara sa cercetezi? Am citit undeva ca s-a facut un sondaj si un procent majoritatea oamenilor de stiinta din SUA si Anglia erau atei. Evolutionismul este o dogma atee, a aparut odata cu iluminismul si ateismul modern. la inceput era o filozofie, pentru a evita explicatiile din Biblie, singurele cunoscute atunci.
Citat:
La fel este si cu dinozaurii si dovezile de existenta ale lor.
|
Citeste si ce sustine creationismul, pentru ca tu stii doar explicatii din evolutionism, si acelea doar la suprafata. Nu are nicio legatura existenta dinozaurilor cu inexistenta evolutionismului.
Dinozaurii sunt niste animale disparuute acum, al fel cum sunt o gramada de specii disparute. Chiar si in evolutionism se crede ca au disparut dintr-o data si se cauta un cataclism care a cauzat asta. In creationism extinctia dinozaurilor e explicata foarte simplu de Potop.
Citat:
Iar notiunea de "zi" isi are sensul exclusiv in contextul unui pamant si al unui soare existent deja.
Dar cum in momentul creatiei pamantul si soarele nu existau, iar pentru autorii biblici nu cred ca existau notiunile de "era", "epoca a creatie", poate Dumnezeu le-a zis mai simplu: "ZI" - "ZI A CREATIEI".
|
Si sfintii spun ca ziua e zi, de 24 de ore, sa cititm ce spun sfintii nu rationamentele noastre. Asta cu erele e nascocita de evolutionismul teist, ca sa corespunda evolutionismului.
Nu poate exista un evolutionism pentru ca ar contrazice niste invataturi crestine. Astfel, Domnul a creat instantaneu, pentru ca e Atotputernic, nu are nevoie de timp ca sa creeze ceva. In al doilea rand Domnul e Perfect si poate crea ceva doar perfect. Altfel s-ar introduce imperfectiunea in divinitate.
Inainte sa vin pe forum am mai discutat cu multe persoane, pe alte forumuri, inclusiv atei, ortodocsi, prostestanti, catolici. Nu mi-as fi inchipuit ca exista ortodocsi care sa sustina evolutionismul, pana sa vin aici nu am intalnit pe nimeni, decat cei care erau nepracticanti.