Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
Am spus ca modificarile nr de cromozomi nu au nici un rol in evolutie; se intampla, de obicei au efecte negative, dar speciile le supravietuiesc. Nu exista nici o legatura directa intre nr. de cromozomi si complexitatea unei specii, dupa cum nici la numarul total de gene nu exista.
|
Citeste in orice articol pe net si vei gasi ca mutatiile genomice (adica ale numarului de cromozomi, ca sa nu le incurcam) la animale duc la moartea individului. Doar in cazul dublarii unui cromozom nu duc la moarte, dar la un sindrom sever (cum e sindromul Down). La plante, da, exista chiar si in mod natural. Chiar si mutatiile cromozomiale (cromozomii sunt mai multe gene grupate) duc la boli grave.
Citat:
Exact, trebuie sa se modifice genomul. Genom inseamna totalitatea genelor cu toate alelele acestora. Genele se modifica prin mutatii genice; rearanjarile cromozomiale maidegraba distrug informatia genetica decat sa imbogateasca genomul. O mutatie sau doua pot sa schimbe culoarea ochilor sau alta caracteristica, dar majoritatea nu se vad; se adauga in genom; pot fi doua mutatii sau doua mii pana cand combinatia de gene devine activa. Atunci se observa modificari mai importante care, spun a 3-a oara, se propaga brusc in populatie.
|
Exact, asa se formeaza o rasa.
Citat:
|
Dai exemple de cel mult formarea unor rase (desi nu stiu daca e vorba nici de asta). Tantarii din metrou sunt o gluma in disuctia noastra. Despre soareci ti-am scris ca au un cromozom lipit, nici macar rasa noua nu sunt. Soparlele, daca am inteles bine, au o mutatie mica, poate e vorba de un grup distinct (nu stiu daca se poate spune de o rasa noua, e ca la pitici, care nu sunt o rasa noua).
Citat:
Este a 3-a oara cand spui aceeasi prostie; cum faci in laborator experimente pe mamifere care se reproduc, de pilda, anual si sa ai cateva mii de generatii? In mii de ani?
|
Tot timpul spui de prostii si minciuni, cand de fapt e intotdeauna neintelegerea ta.
1. In primul rand milioanele de ani au fost inventate pentru ca teoria evolutionista nu exista, nimeni n-a vazut ceva de cand exista oamenii (si egiptenii erau de vreo 5000 de ani). Asa ca au spus ca asta s-a intamplat in miloane de ani, de aceea n-o vedem.
2. In al doilea rand mutatia nu trebuie sa se coaca si sa dea rod, se poate face pe un singur individ si apoi se urmareste daca se transmite urmasilor, daca e rejectata, etc., de aceea e nevoie de mai multe generatii. In plus trebuie facute mai mutle incercari, pentru ca organismul nu accepta mutatiile (ca si cu grefele si transplantul). Dar au reusit, de exemplu, chiar sa tranfere o gena de la rosie la porc. Dar abia pot face 1-2 mutatii genice care sa nu fie respinse sau sa cauzeze boli, cu atat mai mult sa faca mutatii care ar schimba genocmul. La plante pot, dovada ca se poate face orice cu genetica. Asta nu inseamna ca nu au incercat orice. De exemplu rusii au incercat la un moment dat sa transplanteze un cap de caine la un alt caine, care avea acum doua capete. Bineinteles ca n-au reusit.