Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Cred ca si faptul ca te-ai nascut intr-o familie crestina a ajutat destul de mult la "vrutul" iubirii.
|
Dar de unde stii cat de crestina era familia mea ? Ei bine, parintii mei erau cam la fel de crestini pe cat esti tu: erau botezati. E drept, nu aveau aceeasi ura fata de Dumnezeu pe care o afisezi.
Citat:
Latura aceasta extrem de violenta a lui Dumnezeu poate fi vazuta in intreg vechiul testament.
|
Dar nu numai in Vechiul Testament, ci si in Noul. Citeste Apocalipsa, si ai sa vezi violenta lui Dumnezeu. Dar ce credeai, ca noi credem intr-un Dumnezeu bleg ? Unul care sa spuna "Lasa, bre Inorogule, m-ai hulit o viata intreaga, dar eu nici n-am notat. Hai, ia si tu un loc la ospat, langa oamenii astia care si-au dat viata pentru Mine". Ei bine, nu. Vei tremura inca inainte de a auzi sentinta. Vei fi paralizat inca din clipa cand vei vedea , chiar cu ochii tai cu care acuma citesti monitorul, maiestatea Sa tremenda si cand vei vedea ochii Lui atintiti asupra sufletului tau, in care va citi ca intr-o carte deschisa.
Citat:
De exemplu, in Iesire, cap 7 vers 3:
Eu insa ii voi invartosa inima lui Faraon si voi arata multimea semnelor Mele si a minunilor Mele in pamantul Egiptului.
Se vede clar setea de sange si dorinta de a se impune a lui Dumnezeu, prin faptul ca a intervenit in liberul arbitru al faraonului, ca sa-l faca sa spuna "Nu" si sa-si chinuie propriul popor (cine stie, poate ar fi fost de acord cu plecarea evreilor).
|
Dar de unde stii ca nu a actionat in baza prestiintei Sale ? Pana la urma, faraonul ce-a facut ? Reluandu-si liberul arbitru, a dat verde evreilor. Pe urma, pe cand inca nu trecusera Marea Moarta, adica erau in domeniul lui regal, s-a razgandit si a venit in goana dupa ei ca sa-i ia la omor. Deci, faraonul nu ar fi fost oricum de acord cu plecarea evreilor.
Citat:
Este normal, din moment ce Yahweh, la origini, era zeul razboinic al canaanitiilor, mai incolo devenind Zeul Suprem (peste Baal, El, Asherah etc), ca in Tora, "El" sa dea porunci impotriva celorlalti zei, ramanand El singurul venerat.
|
Yahvé a fost, la inceput, zeul tuturor popoarelor. Normal, din moment ce toate popoarele vin de la Adam si Eva.
Ideea ca popoarele au fost la inceput politeiste, pentru a deveni pe urma (unele) monoteiste este inca o cretinatate vehiculata de atei, dar demontata de cercetatori seriosi (precum Guénon, ca sa-ti dau un singur exemplu).
Citat:
Dar fascinant este cum firea lui Dumnezeu a evoluat o data cu societatea. Acum 4000 de ani (la infiintarea Iudaismului), era violent si gelos. Acum 2000 de ani (La venirea lui Iisus), Iisus a schimbat total viziunea asupra lui Yahweh, defninindul prin termenul "Iubire", pe langa vechiul testament. Iar acum, in zilele de azi, majoritatea ignora atributele lui Yahweh din vechiul testament in favoarea celor mult mai elevate din Noul Testament. Imi place ultima forma a lui Dumnezeu, si anume iubirea.
|
Omule, Porunca Iubirii e veche de cand e Deuteronomul. Scrie acolo. Isus doar a reliefat-o, a scos-o in evidenta cand a fost intrebat de juristi care este cea mai importanta lege.