Citat:
În prealabil postat de AlbertX
|
Chiar acest articol l-am citit si eu acum cateva zile. Din nou ai dat exact materialul care contrazice ce spui tu si unde scrie exact ce am spus si eu. Nu l-ai citit cu atentie sau nu l-ai inteles.
Spune ca din apocrife luam doar date care sunt sigure, de exemplu cronologia. Si da si exemple, de afirmatii din Hronograf care sunt gresite, in contradictie cu ce spun sfintii. De exemplu: "Cu referire la zilele facerii, se spune că în prima zi, când a făcut Dumnezeu lumina, tot atunci i-a făcut și pe îngeri, însă Sfinții Părinți spun că îngerii au fost făcuți mai înainte de materie."
Sau: "O altă învățătură în contradicție cu Sfânta Tradiție este cea despre căderea îngerilor." "Scrierea este o combinație de texte patristice autentice cu texte apocrife, unele dintre ele fanteziste."
Nu stim daca e adevarat ce scrie despre Set, pare o conceptie folosita de gnostici, Set venind sa invete pe oameni.
Citat:
În prealabil postat de AlbertX
Catalin2, se pare ca desi nu prea stii despre Hronograf ... ne mai dai si lectii ... fara macar sa te documentezi ... nu ti-e jena ?
|
Avand in vedere ce am scris mai sus e amuzant ce scrii. Dai link-uri care te contrazic, fara sa le intelegi. Si nu e prima data.