View Single Post
Vechi 17.11.2014, 17:01:29
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Se potrivește, cu condiția să fii cinstit cu tine însuți. Și să vezi că siguranța ta este tot atât de validă logic precum a struțului care se simte cu toată făptura adăpostită de o amenințare iminentă doar pentru că și-a ascuns capul în țărână.
Siguranta mea? Hahaha! Eu sunt cel care este sigur de ceva sau cei care fac mii de afirmatii extraordinare fara sa aduca dovezi la fel de extraordinare precum afirmatiile pe care le fac? Nu e putin lucru sa fii sigur ca animalele pot vorbi, mortii pot invia, marile se pot desparti, vinul se transforma in apa, milioane de animale incap pe o arca etc.. Abia acolo putem vorbi despre siguranta si validari logice. Cred ca incepem cu cine nu trebuie :)).

Dimpotriva, eu nu am nicio certitudine. Doar actionez ca si cum as avea, pentru ca in caz contrar as avea de suferit in viata de zi-cu-zi.

Nu inteleg, in continuare comparatia cu strutul. Am lasat impresia ca nu vreau sa aud anumite lucruri si ca fug, de teama de afla cruntul sau eliberatorul adevar? Eu sunt aici, pe baricade. Si daca dispar, nu o fac din teama, ci pentru ca, foarte posibil, am alte lucruri prioritare de facut.

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu trebuie să-ți fie rușine în fața noastră, nici măcar în fața lui Dumnezeu (dacă nu crezi în El), însă când îți privești copilul în ochi, da, trebuie să rușine, o rușine infinită!
De ce sa imi fie rusine? Rusinea nu isi are sensul decat in contextul interactiunii cu semeni (nu poate sa-ti fie rusine fata de un animal), nu fata de mine insumi. Nu are cum sa imi fie rusine de mine insumi, chiar daca folosesc si eu uneori acest termen. In realitate, nu sunt multumit cu propriile actiuni si caut sa le schimb pe viitor cu altele care sa imi aduca multumire de sine.
Niciodata... dar retine, absolut niciodata nu imi este rusine de sentimentele si gandurile interioare resimtite, indiferent care sunt acestea.

Pot, in cel mai bun/rau caz, sa ma rusinez doar fata de formele de manifestare a acestor ganduri si sentimente, constrans de membrii societatii. Rusinea nu este de sine statatoare.

LE: acum am vazut ca imi spui sa-mi fie rusine fata de propriul copil; mai bine nu vedeam, ca la asta sunt sensibil si cred ca-ti ofeream un raspuns nedemn, ca sa nu zic mai mult :).
Reply With Quote