View Single Post
Vechi 25.11.2014, 18:45:22
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Nu a fost mai Biblia tradusa gresit :))) Fiind tradusa din greaca nu poate retine in romana toate sensurile,este valabil pt orice traducere,inclusiv din aramaica in greaca(sunt convins ca nu stii de ce am dat acest exemplu dar poti cauta),de aceea te-am trimis la notiunea in greaca si la context,ca sa ai sansa unei analize mai cuprinzatoare.Evident am sperat prea mult.Cat despre blasfemie este fix problema ta ce relativizezi da nu ma pune pe mine sa fac asta.Te rog,dpdv al argumentelor,straduieste-te putin mai mult.

Uite am o propunere si pt tine si pt colegul tau de suferinta: alegeti orice text biblic,verset sau capitol.Faceti cea mai buna analiza de care sunteti capabil,puteti folosi orice sursa si tip de analiza(istorica,teologica,filosofica,lingvistica, etc). Argumentati clar,pe puncte,cu indicarea sursei si o concluzie.Cea mai buna analiza de care sunteti voi capabili,sa fie mai mult de cateva randuri si sa fie si altceva in afara de strict parerile voastre.Apoi trageti o concluzie argumentata,fie in favoarea textului fie critica.Toti vor citi si vor vedea si cat de onesti sunteti,si cat ati studiat si cat si cum ganditi.Promit sa citesc si eu,cu toata atentia si unde nu sunt de acord aduc si eu argumente specifice.La final fiecare va putea aprecia pozitia celuilalt.Cer prea mult ? :)

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 25.11.2014 at 18:54:25.
Reply With Quote