View Single Post
Vechi 26.11.2014, 03:08:18
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
@Pelerin spre Rasarit, nu-ti pot raspunde in seara asta.

Astept totusi pe cineva care sa raspunda intrebarii mele bolduite. Prefer, dar nu insist in mod special, pe cineva din categoria "moralitatea fara Biblie este precum viata fara Soare".
M-aș bucura totuși să îți faci puțin timp și să dai curs invitației Pelerinului. Din câte îl cunosc, nu a spus-o nici pe ton belicos nici din vreo infatuare. Ci, pur și simplu, cred că a găsit folositor pentru dialog să iei în lectură și informația pe care noi creștinii o folosim.
Dacă îmi dai voie, îți sugerez să faci pur și simplu un exercițiu. Ia-o ca o rugăminte camaraderească, în definitiv dincolo de polemica noastră suntem cu toții oameni, aflați aici în dialog pentru folosul fiecăruia și al tuturor.
Deci fii te rog fair, amabil, prietenos și cearcă să dai curs, de dragul unui dialog frumos, propunerii Pelerinului.
Mulțumesc, toate cele bune!

P.S. Poate că e prematur ce spun sau e de-a dreptul inoportun și chiar fals, dar eu cred că atunci când medităm la un text biblic și în general la cele ale creștinilor, ceea ce ar merita să stea în prin plan sunt: Iubirea (dintre Dumnezeu și om, precum și dintre oameni), păcatul (care, atenție! nu cred că e categorie etică, morală, ci e ceva mult mai adânc și e legat de următorul concept, anume), mândria. În acest minimal cadru de referință (Iubire, păcat, mândrie) vei sesiza, poate, că discuția noastră despre morală poate căpăta alte sensuri...
Reply With Quote