Citat:
În prealabil postat de casiandobre
Am ajuns la concluzia (de care inca ma indoiesc), ca acest forum este Ecumenist.
|
Ai dreptate si e bine ca tragi acest semnal de alarma pentru cei care vin aici, citesc postarile noastre si le iau pe toate "de bune".
Sunt in asentimentul tau ca acest forum tinde sa fie ecumenist iar nu ortodox 100%. Si sunt destui care stiu asta, dar tac. Tacerea lor nu trebuie insa sa te faca sa te indoiesti ca nu ti-ar functiona bine "simturile". Ei au inteles probabil ca s-ar lupta cu morile de vant ca sa schimbe ceva si, prin urmare, au ales sa se retraga in liniste. Altii incearca sa combata problema, fara prea mare succes. Sunt cativa "rataciti", cu glasuri sonore si discursuri interminabile, fara cap si fara coada, care stiu si cum sa hraneasca orgolii, sa justifice caderi, sa indreptateasca pacate ... Foarte curand vom vedea cum se leaga prietenii trainice, avand la baza un amestec de credinte.
Cu vreo 3 ani in urma, am intrat pe acest forum pentru prima data si, fara sa caut ceva anume, citeam cand si cand diverse fire de discutii, mai vechi sau mai noi, fara sa ma uit la data postarilor. Ca impresie, pot sa spun ca indragisem cativa forumisti din postarile lor in care se simtea "duhul ortodox". Fara sa fie toti teologi, erau totusi ortodocsi. Unele discutii mi-au parut amuzante, altele interesante, dar erau pe linie ortodoxa, spre deosebire de multe din cele "de azi" care nu au substanta, nu au coerenta si le lipseste duhul ortodox, unele fiind de-a dreptul erezii.
In prezent, utilizatorii indragiti de mine au cam disparut - in sensul ca unii nu mai activeaza deloc, altii mai apar doar din cand in cand si-si spun o parere, dar rar, iar altii nu participa deloc la toate "lalaielile" de aici ci intervin doar cand situatia o cere - cu o informatie lamuritoare sau cu un sfat de folos. Si mai sunt niste albine care nu lasa ca acest forum sa ajunga un simplu loc de desertat rataciri, frustrari, neimpliniri, angoase sau simple "lalaieli".
Si este vina noastra, a ortodocsilor, ca batem campii pe subiecte fara legatura cu ortodoxia, ca dam apa la moara celor care au ratacit de la dreapta credinta, ca venim aici sa derutam pe altii cu parerile noastre personale, in loc sa ne petrecem timpul intr-un mod mai constructiv.
Ma uit la mine si vad ca nu am nimic consistent de spus; daca cu 3 ani in urma, desi atmosfera de pe forum parea a fi alta, nu am simtit nevoia sa-mi fac un cont, mi-e clar ca acum, din lipsa de "ocupatie", vin sa dau sfaturi. Nadajduiesc sa nu fi smintit sau indus in eroare pe nimeni cu sfaturile mele iar daca am facut-o e grav... Apropo, daca o persoana ortodoxa a sesizat nonsensuri in postarile mele, o rog sa-mi dea de stire. Accept critici, completari, argumente... ca sa-mi indrept greselile.
Personal, incerc sa fac abstractie de subiectele initiate de cei de alte "credinte", de parerile si de postarile lor in general, desi sunt zile in care acestia acapareaza cate 2-3 fire de discutii. Toate sunt pierdere de vreme. Ba am gasit si un titlu ametitor al unuia declarat ortodox, cum ca ar exista asemanari intre ortodoxie si budism... Si cate derapaje de genul acesta n-or mai fi .. n-am stat sa caut.
Citat:
În prealabil postat de casiandobre
Cei ce sunt in cautare, ameteala, nesiguranta in credinta Ortodoxa, e mai bine sa se fereasca de acest forum
|
Iar daca nu reusesc sa se fereasca, macar sa inteleaga ca nu tot ce se scrie aici, chiar si de catre ortodocsi, e demn de luat in seama iar sfatul lui CristianR este cat se poate de bun.