Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2014, 20:53:55
casiandobre casiandobre is offline
Banned

Data înregistrării: 24.11.2014
Religia: Ortodox
Implicit Despre ecumenismul acestui forum

Sunt activ de putina vreme pe acest forum.
Am ajuns aici cautand raspunsuri Ortodoxe.
Am gasit raspunsuri multidoxe.
Am ajuns la concluzia (de care inca ma indoiesc), ca acest forum este Ecumenist.
Procentual vorbind:
- mai putine raspunsuri Ortodoxe vin catre neofiti,decat raspunsurile neOrtodxe
- cei mai Pregatiti si mai Activi useri, NU SUNT ORTODOCSI
- cei mai eliminati ( Banned ) useri sunt cei ortodocsi (probabil extremisti)
- cei ce sunt Admin general sau Admin pe sectiuni ale acestui forum, nu sunt de gasit nominal
- nu se dau explicatii (nici macar personale) pentru eliminari de useri (banned).

Foarte posibil sa fiu pe o cale gresita, muncit de vreun diavol, dar, negasindu-mi raspunsurile ci, dimpotriva, nu stiu ce ar cauta un Crestin Ortodox aici: doar cei ce nu cauta ci, pot oferi raspunsuri au de ce sa fie prezenti. Cei ce sunt in cautare, ameteala, nesiguranta in credinta Ortodoxa, e mai bine sa se fereasca de acest forum (si de orice forum, caci NU EXISTA un forum Ortodox in Romania).

Presupun ca voi fi eliminat si cu acest ''user'' dar, neprimind un raspuns de la intrebarea pe care am pus-o adminilor, voi reveni cu un alt ''user'' pana cand voi ajunge la concluzia ca acest forum este Ortodox, nu ecumenist sau altcumva.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2014, 21:15:33
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Probabil aștepți de la acest forum ceea ce nu-ți poate oferi. Aici oricine își poate exprima opinia, dacă are un comportament civilizat, indiferent cât este de ortodox.

Dacă dorești să cunoști credința ortodoxă și vrei îndrumare în problemele pe care le ai, ar trebui să citești cărțile recomandate de Biserică și să consulți un duhovnic.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2014, 00:23:17
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de casiandobre Vezi mesajul
Am ajuns la concluzia (de care inca ma indoiesc), ca acest forum este Ecumenist.
Ai dreptate si e bine ca tragi acest semnal de alarma pentru cei care vin aici, citesc postarile noastre si le iau pe toate "de bune".

Sunt in asentimentul tau ca acest forum tinde sa fie ecumenist iar nu ortodox 100%. Si sunt destui care stiu asta, dar tac. Tacerea lor nu trebuie insa sa te faca sa te indoiesti ca nu ti-ar functiona bine "simturile". Ei au inteles probabil ca s-ar lupta cu morile de vant ca sa schimbe ceva si, prin urmare, au ales sa se retraga in liniste. Altii incearca sa combata problema, fara prea mare succes. Sunt cativa "rataciti", cu glasuri sonore si discursuri interminabile, fara cap si fara coada, care stiu si cum sa hraneasca orgolii, sa justifice caderi, sa indreptateasca pacate ... Foarte curand vom vedea cum se leaga prietenii trainice, avand la baza un amestec de credinte.

Cu vreo 3 ani in urma, am intrat pe acest forum pentru prima data si, fara sa caut ceva anume, citeam cand si cand diverse fire de discutii, mai vechi sau mai noi, fara sa ma uit la data postarilor. Ca impresie, pot sa spun ca indragisem cativa forumisti din postarile lor in care se simtea "duhul ortodox". Fara sa fie toti teologi, erau totusi ortodocsi. Unele discutii mi-au parut amuzante, altele interesante, dar erau pe linie ortodoxa, spre deosebire de multe din cele "de azi" care nu au substanta, nu au coerenta si le lipseste duhul ortodox, unele fiind de-a dreptul erezii.

In prezent, utilizatorii indragiti de mine au cam disparut - in sensul ca unii nu mai activeaza deloc, altii mai apar doar din cand in cand si-si spun o parere, dar rar, iar altii nu participa deloc la toate "lalaielile" de aici ci intervin doar cand situatia o cere - cu o informatie lamuritoare sau cu un sfat de folos. Si mai sunt niste albine care nu lasa ca acest forum sa ajunga un simplu loc de desertat rataciri, frustrari, neimpliniri, angoase sau simple "lalaieli".

Si este vina noastra, a ortodocsilor, ca batem campii pe subiecte fara legatura cu ortodoxia, ca dam apa la moara celor care au ratacit de la dreapta credinta, ca venim aici sa derutam pe altii cu parerile noastre personale, in loc sa ne petrecem timpul intr-un mod mai constructiv.

Ma uit la mine si vad ca nu am nimic consistent de spus; daca cu 3 ani in urma, desi atmosfera de pe forum parea a fi alta, nu am simtit nevoia sa-mi fac un cont, mi-e clar ca acum, din lipsa de "ocupatie", vin sa dau sfaturi. Nadajduiesc sa nu fi smintit sau indus in eroare pe nimeni cu sfaturile mele iar daca am facut-o e grav... Apropo, daca o persoana ortodoxa a sesizat nonsensuri in postarile mele, o rog sa-mi dea de stire. Accept critici, completari, argumente... ca sa-mi indrept greselile.

Personal, incerc sa fac abstractie de subiectele initiate de cei de alte "credinte", de parerile si de postarile lor in general, desi sunt zile in care acestia acapareaza cate 2-3 fire de discutii. Toate sunt pierdere de vreme. Ba am gasit si un titlu ametitor al unuia declarat ortodox, cum ca ar exista asemanari intre ortodoxie si budism... Si cate derapaje de genul acesta n-or mai fi .. n-am stat sa caut.

Citat:
Cei ce sunt in cautare, ameteala, nesiguranta in credinta Ortodoxa, e mai bine sa se fereasca de acest forum
Iar daca nu reusesc sa se fereasca, macar sa inteleaga ca nu tot ce se scrie aici, chiar si de catre ortodocsi, e demn de luat in seama iar sfatul lui CristianR este cat se poate de bun.

Last edited by crinrin; 27.11.2014 at 00:55:27.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2014, 06:37:28
Claudiu9 Claudiu9 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.05.2014
Locație: Romania
Implicit Sf. Ioan Gura de Aur

Reply With Quote
Vechi 30.11.2014, 11:42:04
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

"Ecumenismul este o mișcare mondială a Sionismului internațional și are ca unic scop cucerirea politică și religioasă a lumii.

Ecumenismul religios de astăzi este o mișcare de unire, pentru început, a ereticilor apusului cu ortodoxia. Într-o a doua fază se are în vedere unirea tuturor religiilor întru-una singură, uriașă, într-o panreligie. Scopul ultim, însă, este ca creștinismul, și în special ortodoxia, singura care deține adevărul, să dispară în acest malaxor. Se urmărește, așadar, ca în ultimă fază a acestui plan întunecat să fie substituită închinarea adusă Lui Dumnezeu cu cea adusă satanei."

Arhim. Haralambie, Ecumenismul fără mască: http://ortodoxiasingurabisericaadeva...ror-ereziilor/
Reply With Quote
Vechi 30.11.2014, 19:07:43
OctavianAdrian OctavianAdrian is offline
Member

Data înregistrării: 16.09.2010
Implicit

Citat:
Sunt activ de putina vreme pe acest forum.
Am ajuns aici cautand raspunsuri Ortodoxe.
Am gasit raspunsuri multidoxe.
Procentual vorbind:
- mai putine raspunsuri Ortodoxe vin catre neofiti,decat raspunsurile neOrtodxe
- cei mai Pregatiti si mai Activi useri, NU SUNT ORTODOCSI
- cei mai eliminati ( Banned ) useri sunt cei ortodocsi (probabil extremisti)
- cei ce sunt Admin general sau Admin pe sectiuni ale acestui forum, nu sunt de gasit nominal
- nu se dau explicatii (nici macar personale) pentru eliminari de useri (banned).

Foarte posibil sa fiu pe o cale gresita, muncit de vreun diavol, dar, negasindu-mi raspunsurile ci, dimpotriva, nu stiu ce ar cauta un Crestin Ortodox aici: doar cei ce nu cauta ci, pot oferi raspunsuri au de ce sa fie prezenti. Cei ce sunt in cautare, ameteala, nesiguranta in credinta Ortodoxa, e mai bine sa se fereasca de acest forum (si de orice forum, caci NU EXISTA un forum Ortodox in Romania).

Presupun ca voi fi eliminat si cu acest ''user'' dar, neprimind un raspuns de la intrebarea pe care am pus-o adminilor, voi reveni cu un alt ''user'' pana cand voi ajunge la concluzia ca acest forum este Ortodox, nu ecumenist sau altcumva.
De obicei, cautarea este personala si asistata de duhovnic. Din punctul meu de vedere, acesta este un forum ortodox, in care fiecare are libertatea sa isi exprime opiniile liber. Probabil, problema (problemele) la care cauti rezolvare este mai complicata si raspunsul nu este asa de usor de gasit. Cel mai probabil este necesara indrumarea unui duhovnic, adica a unei persoane mai experimentate in "razboiul nevazut".

Desigur, marea problema cu forumurile in general este ca orice poate sa ridice orice problema si in general problemele ar trebui cumva mai bine structurate, intrebarea sa fie mai adanca, sa indice o preocupare personala, nu una de tip curiozitate sau generala. Cea mai buna solutie in acest caz, este apelarea la un duhovnic experimentat ca raspunsurile de pe forumuri sunt prea generaliste si nu au cum sa evidentieze legatura intima crestin-duhovnic...
Reply With Quote
Vechi 02.12.2014, 11:49:42
Claudiu9 Claudiu9 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.05.2014
Locație: Romania
Implicit Parintele Arsenie Papacioc despre ecumenism

https://www.youtube.com/watch?v=7o7UGLTauHI
Reply With Quote
Vechi 19.12.2014, 19:38:52
antoniap
Guest

Implicit

http://www.apologeticum.ro/2014/12/d...ol/#more-42883
Reply With Quote
Vechi 13.01.2015, 00:44:10
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

Nici anul acesta nu scapam de panarama "€œSaptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor". Sarbatoare ecumenista!

http://sectele.wordpress.com/2015/01...re-ecumenista/

"Ecumenismul religios de astăzi este o mișcare de unire, pentru început, a ereticilor apusului cu ortodoxia. Într-o a doua fază se are în vedere unirea tuturor religiilor întru-una singură, uriașă, într-o panreligie. Scopul ultim, însă, este ca creștinismul, și în special ortodoxia, singura care deține adevărul, să dispară în acest malaxor. Se urmărește, așadar, ca în ultimă fază a acestui plan întunecat să fie substituită închinarea adusă Lui Dumnezeu cu cea adusă satanei."

https://ortodoxiasingurabisericaadev...ror-ereziilor/
Reply With Quote
Vechi 13.01.2015, 15:03:04
Barsaumas
Guest

Implicit

Nu sunt de acord cu fanatismul unor duhovnici si ierarhi greci, care au nascocit "marturisirea" asta, dar si ecumenismul e o porcarie clara: seamana cu un fel de mincare incare e totul amestecat, dar nu te hraneste ca om. Exact ca in troaca porcilor!
"Porci", in care au intrat...

Last edited by Barsaumas; 13.01.2015 at 18:01:20.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului catalin2 Dogmatica 13 25.12.2011 13:58:57
Marturisire impotriva ecumenismului pana la mucenicie andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 170 21.11.2010 20:57:23
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 19:48:32
Cum si cind ne impotrivim ecumenismului dmb Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 35 07.04.2009 11:33:46