View Single Post
Vechi 07.12.2014, 16:27:05
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Nedumeririle părintelui Petru Pruteanu :

- Toți 9 ani de eventuală ședere în "Sfânta Sfintelor" Maica Domnului a fost hrănită doar de înger cu "mană cerească"? Unde-și făcea nevoile fiziologice, căci în Templu nu era WC. Sau ea ducea un mod de viață supra-firesc, care a încetat odată cu încredințarea ei logodnicului Iosif?
Nu e normal ca daca presupunem ca fost hranita pe cale suprafireasca sa nu ne mai impiedicam de alte aspecte fiziologice? Adica la hrana acceptam supranaturalul , dar la altele nu.
Daca o spunea asta vreun alt user , sareau toti pe el, ca vede rauvoitor .
Daca insa o spune un preot , parca ne codim sa protestam.
Oare de ce judecam dupa aspecte exterioare si nu cautam la adevarul celor spuse ?

Revenind la esnta ,la contradictiile dintre evanghelii , nu cred ca are cineva cum sa stie adevarul . Ramane o taina ,care nu trebuie sa ne impiedice credinta noastra.
Putem accepta mici contradictii , daca ansamblul ,adica Cuvantul lui Dumnezeu ,poarta in el adevarul.
Tocmai pentru ca Cuvantul a fost exprimat prin oameni, poarta si pecetea umana , a inexactiatilor si informatilor incomplete.

Mie imi place sa cred ca Fecioara a trait in templu ,in Sfinta Sfintelor pe cale supranaturala ,si in apropeiere de acest loc,pe cale vazuta reala ,si atunci acesta e adevarul meu,cel pe care il cred.
In mintea mea nu este vreo contradictie ,desi observatii logice imi spun ca, nu ar fi posibil,sdatorita regulilor stricte.
Conteaza insa credinta ,nu logica unor obserbvatii istorice,caci nu intotdeauna Dumnezeu a actionat pe calea logicii umane
Reply With Quote