![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nedumeririle părintelui Petru Pruteanu :
"Ieri, pe stil vechi, am avut sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Templu. Istoria sărbătorii e bazată pe apocriful numit "Protoevanghelia lui Iacov". Trei lucruri nu-mi sunt clare în istoria ei: - De ce se spune că Zaharia era arhiereu, dacă Evanghelia după Luca (1:5,8) spune clar că acesta era preot și slujea cu rândul la Templu, așa cum se obișnuia doar în cazul preoților. - Dacă Fecioara Maria a intrat în "Sfânta Sfintelor" și chiar stătea acolo, cum de n-a fost alungată de slujitorii Templului sau chiar omorâtă pentru sacrilegiu? Dacă arhiereul ar fi intrat mai mult de o dată pe an acolo, și deja ar fi fost un scandal enorm, dacă nu excludere și chiar moarte. Oare erau atât de indiferenți slujitorii Templului că o fată(!) intră acolo unde doar arhiereul intra o dată pe an? Tot poporul ar fi remarcat și ar fi ținut minte o astfel de întâmplare ieșită din comun... - Toți 9 ani de eventuală ședere în "Sfânta Sfintelor" Maica Domnului a fost hrănită doar de înger cu "mană cerească"? Unde-și făcea nevoile fiziologice, căci în Templu nu era WC. Sau ea ducea un mod de viață supra-firesc, care a încetat odată cu încredințarea ei logodnicului Iosif? Nu-i mai firesc să credem că ea locuia alături de alte fecioare și văduve în anexele Templului, dar nu în însuși Templul? Și poate că și în "Sfânta Sfintelor" a fost scăpată din neatenție o dată sau de 2 ori, iar însuși faptul că Dumnezeu nu a pedepsit-o cu moarte, era ceva neobișnuit și, pentru noi creștinii, a fost considerat ca un semn divin și o profeție? Nu știu răspunsul, dar cred că nu-i păcat că mă întreb toate astea. Sau iarăși voi fi condamnat pentru prea multă gândire și puțină credință? Sunt lucruri care chiar aș vrea să le cred, dar parcă contravin cu Scriptura..." |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfanta Scriptura | EDI | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 09.06.2008 14:19:49 |
Sfanta Scriptura | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 12.11.2007 23:39:18 |
Sfanta Scriptura | Dodi | Despre Sfanta Scriptura | 6 | 24.03.2007 03:27:38 |
Contradictii in SF Scriptura? | danyel | Generalitati | 33 | 01.01.2007 00:34:52 |
|