Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Distantele de sute de ani sunt masurate folosind triangulatia. In masura in care stim precis distanta pamant - soare, atunci distanta pana la stelele foarte apropiate se poate masura foarte precis.
Atunci cand e vorba de distante mai mari, intervin o gramada de presupuneri. In masura in care ele sunt adevarate, atunci distantele pot fi masurate precis, in masura in care ele sunt gresite atunci si masuratorile sunt gresite. Nu exista nici un mod prin care se poate verifica lucrul acesta.
De asemenea nu a fost descoperit nici un mod prin care sa poata fi masurata viteza luminii de la o sursa pana la observator. ( asa numita one way speed of light ). Deci si ideea ca lumina are nevoie de nu stiu cat timp pentru a ajunge de la stele la noi este tot o presupunere ( rezonabila dar totusi o presupunere ).
Personal cred ca stelele se afla foarte departe, probabil ca universul este mult mai mare decat credem noi. Si totusi cred ca nu exista o explicatie mai plauzibila pentru aparitia universului decat creatia supranaturala, si nu vad nici un conflict intre ideea unui univers tanar si ceea ce se stie azi.
|
Un raspuns foarte lamuritor. Intr-adevar asta cautam. Se pare ca a mai cazut un mit. Multumesc. :D