View Single Post
Vechi 09.12.2014, 21:48:17
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
@FlorinOlteanu
Exista o identitate dar nu de tipul celei budiste care este o extrema defecta,cred.Nimeni nu-si va pierde propria identitate,dar intre egoismul extrem si pierderea identitatii din budism exista calea adevarata : pastrarea identitatii personale in unitatea firii umane.Dumnezeu a creat persoane unice si irepetabile imbracate in aceeasi fire.Ele impart aceeasi fire dar niciodata nu se vor confunda intre ele.Dumnezeu ne-a creat persoane si persoane vom ramane pentru totdeauna.
Dragostea poate exista doar intre persoane distincte care nu se confunda,schimba,amesteca intre ele
Cuvantul "budism" este o piedica, un motiv de poticneala. Este de inteles.

Desi suntem despreunati la aratare, inauntru suntem toti impreunati in Dumnezeu.

De aceea, chipul nostru neschimbator, se afla in toti ceilalti.

In Adevar, realizam ca suntem cu adevarat in ceilalti. Desi fiecare eu este unic, inauntru simtim ca suntem ca Unul. Frati in Duh. Expresii ale Monadei.

Nerupte de Unul.

Ce este identitatea?

Toti parametrii care definesc "identitatea persoanei" asa cum o intelege mintea noastra actuala sunt instantiali, circumstantiali, trecatori.

Doar Dumnezeu este nepieritor, necircumstantial, indisolubil.

Omul care-si revendica o alta identitate decat cea in Dumnezeu, se afla "in tara straina."

Nu ca se afla altundeva, ci ca intelegerea lui nu este inca matura sa vada Adevarul - identitatea sa neschimbatoare.

--------

Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti - este o instructiune care ne indeamna sa percepem similaritatea eului meu si a eului aproapelui.

Ca cele doua inlauntru sunt legate.

Sunt neameastecate si amestecate in acelasi timp - pentru ca in Duh nu mai exista aici-acolo ci doar acum.