Pentru ca esteun bun profesor si copiii il iubesc. In nici un caz nu tremura chilotii pe ei de frica lui...zic asta pt ca unii isi permit sa fie si mai obraznici ( indrazneti)....
Dar in fine pana o sa am eu copii si or sa ajunga la scoala...mai dureaza...dar totusi as prefera ca educatia religioasa sa le-o faca cineva calificat, profesor, teolog, preot, si nu eu sau taicca-su care din nestiinta sau ignoranta riscam sa le inoculam in cap te miri ce prostii...( mai ales el care si-a acumulat cunostiintele despre religia crestina de la tv, si imi vine cu citate rupte din context, care il conduc catre concluzii proprii din cele mai traznite...)
Iar ca sa nu ii spui nimic despre Dumnezeu...nu stiu daca e posibil, ca tot va auzi, la gradinita la scoala,la alte materii decat religia,( noi cum am auzit?) la alti copii/parinti, vom trece prin fata bisericii si va intreba ce e acolo, de e se duce lumea cu copiii, etc...si apoi, nici nu ar fi sanatos sa resti un copil fara Dumnezeu, daca nu crede in Dumnezeu, de ce ar crede in orice altceva??? Te temi ca i s-ar face frica de tirania lui Dumnezeu? Ok, nu am sa-i mentionez nimic despre vreo eventuala pedeapsa; dar asta ma face sa ma intreb daca nu se va teme si de mine ( de noi) daca il pedepsim, si atunci cefacem, il lasam sa faca numai ce vrea el???
In fine, cred ca cel mai bine ar sa stie ca Dumnezeu e cel care il protejeaza si il apara de rele, dar trebuie sa invete si el sa se fereasca de lucrurile care i-ar putea face rau ( masini, oameni rai, etc)...
Last edited by fallen; 15.12.2014 at 16:58:39.
|