Citat:
În prealabil postat de gpalama
Corinusha, iti lipseste experienta duhovniceasca, de asta nu vezi lucrurile in deplinatatea si realitatea lor.
|
Intr-adevar imi lipseste experienta duhovniceasca, la fel cum imi lipseste credinta in anumite lucruri
Citat:
Sotia mea avea o abordare complet rationala asupra problemei credintei.
Pana cand intr-o noapte a stat pe net si s-a uitat vreo cateva ore la versuri rock a unor formatii satanice, de curiozitate, ii tot vorbisem despre satanismul complet din muzica americana, despre cum ca toate vedetele din us si-au dat sufletul diavolului si sunt posedate (rihanna, eminem... toti), foarte populare de altfel, sa vada ce zic astia.
|
Da, teoria conspiratiei... toti cei faimosi si bogati s-au vandut sufletul divolului... Asta chiar nu o cred si nici nu o voi crede pentru ca nu poate dovedi nimeni ca intr-adevar asa e. E o teorie a conspiratiei aparauta acum muuulti ani care merge inainte si functioneaza bine.
Citat:
In noaptea aia mi-a zis ca de 2 ori a venit demonul peste ea, o tinea de maini, vroia sa o omoare, nu stia cum sa scape, era ingrozita. Iar asta nu e vis, este realitate pe care o vede sufletul. Pana nu simti clar demonii care vor sa te omoare (da, sa te omoare), la fiecare pas, nu ai sa intelegi dimensiunea clara a "credintei": ucigasul de oameni fuge "racnind" dupa fiecare suflet, sa-l traga in Iad, stiind ca mai are putin timp.
|
La fel de bine putea sa fi adormit si sa fi visat, chiar daca parea real.
Nu am sa o inteleg pentru ca sunt mult prea multe lucruri nerationale si mistice. Una e sa cred ca exista diavolul si alta e sa zis ca serialul Supernatural e real (a.k.a. demoni care vor sa te omoare etc.)
Citat:
Asta este viata si realitatea duhovniceasca pe care noi, ortodocsii trebuie sa o stim senzorial, experiemental.
|
Ar insemna ca toti crestinii ortodocsi sa fi "vazut" diavolul in "carne si oase", altfel n-ai cum sa sti acea realitate in mod senzorial si experimental.
Oare de ce oamenii vad doar divolul si lucruri rele, pe cand ingerii sunt atat de rar vazuti? ce sa mai zic de Iisus sau Fecioara Maria...
Trantiti prin ispite suntem toti intr-o anumita masura, dar de la fii constienta de existenta diavolului care ma indruma oarecum spre decizii gresite si altele asemenea pana la a crede ca vine sa ma omoare el in persoana, sa ma stranguleze sau mai stiu eu ce, in alt mod decat in vis, e cale luuunga tare.
Pt fallen:
Semnal de alar ma tras de inconstient (si Dumnezeu, nu exclud deloc) prin intermediul emotiilor si trairilor femeii?! Eu la asta ma gandesc, si chiar are o logica, mai ales daca femeia tinde sa creada in vise sau intamplari neobisnuite.