Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Faptul ca cineva este cununat in biserica,ca asa este traditia si apoi nu traieste in spiritul religiei nu il face"ortodox"sau "credincios"la comanda ca asa vrem noi!
Daca omul il respinge pe Dumnezeu,mai au Tainele putere asupra lui?
Intrebati-va singura...
Asta pt ca tot nu intelegeti statutul sotului din poveste,facand o varza ca daca-i cununat in biserica e musai sa fie si orthodox authentic!
Ca sa faceti putin lumina,un om pacatos este acela care nu il respinge pe Dumnezeu ci il cauta si vrea cu tot sufletul sa devina mai bun,sa-si spele pacatele iar cel necredincios se afla intr-o stare opusa:nu vrea sa devina mai bun si il respinge pe Dumnezeu.
Deci in ecuatie avem un pacatos cununat cu un necredincios...nu doi pacatosi,nu doi credinciosi.
Atentie!
|
Iasmina, tu imi servesti aici exact cuvintele mele pe care i le-am adresat lui Catalin, cand am vorbit de familiile cununate in Biserica dar care sunt mai degraba pagane dpa fapta si asupra carora am spus clar ca binecuvantarea lui Dumnezeu nu poate fi. Aceste casnicii astfel nu se deosebesc catusi de putin de milioanele de familii din lumea intreaga si deci nu avem nici un drept sa ii facem pe aceia curvari. Acolo am spus clar ca participarea la Taina nuntii doar ca si traditie nu ne face mai buni ortodocsi, sprijinind astfel cuvintele Par. Petru Pruteanu.
Ajung la concluzia ca de fapt nu cititi ce scriu insa ma contraziceti si astfel apar si situatii din acestea ciudate ca intre surzi si muti:
X: coala asta este alba se vede clar pe biroul negru.
Y: pai pentru ca biroul este negru, se vede bine ca foaia asta este alba dar tu nu ai ochi sa o vezi.