Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2014, 00:33:19
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Cand am spus eu Iasmina, sa nu ajutam parintii in caz de boli si suferinte? Am spus sa o faceti fara minciuna si ascunzis. Si am spus, daca sotul nu vrea inseamna ca si tu ai vina. Nu esti acolo unde ar trebui sa fi. Fiti sfinti si toti cei din jurul vostru se vor sfinti.

In plus discutia noastra este despre doi soti ortodocsi, nu despre unul credincios si altul necredincios. Eu asa am inteles ca sora Florentinei e ortodoxa si sotul ei la fel.
Deci vorbim despre doi ortodocsi uniti in Taina cununiei si pacatele fiecaruia. Cum poti spune ca scapa cine poate?
Pai in comunitatea noastra nu suntem toti pacatosi? Pai scapa cine poate? atunci unde e iubirea de aproapele, pai exista mantuire de unul singur?

Iar daca totusi sunt doi soti dar unul ortodox si altul ortodox cu numele dar necredincios in inima lui, atunci Taina mai e valida? pai nu ne intoarcem noi la discutia despre: cu ce se deosebeste o familie de necredinciosi de o astfel de familie ortodoxa?
Pai ganditi-va dvs singura daca exista mantuire de unul singur....
De ce sa nu existe ,ca nu poti sa obligi pe cineva sa-l iubeasca pe Dumnezeu? !
Faci ce este omenesc posibil dar alegerea este doar a celuilalt om,nu poti sa treci peste libertatea lui si sa-i bagi Biblia si sacramentele pe gat!
Casatoria nu-ti da dreptul sa obligi,sa fortezi!
Eu am vazut exemple cu ochii mei,unde oameni casatoriti de o viata au murit in stari diferite,pt ca oamenii au fost neputinciosi sa-l aduca pe celalalt intr-o stare mai buna!Nu se poate spune ca nu au incercat cat le-a stat in putinta si ca nu l-au rugat si pe Dumnezeu sa-i ajute,dar nu au reusit pt ca alegerea lor finala a fost sa fie rai,insensibili,reci ca gheata!

Faptul ca cineva este cununat in biserica,ca asa este traditia si apoi nu traieste in spiritul religiei nu il face"ortodox"sau "credincios"la comanda ca asa vrem noi!
Daca omul il respinge pe Dumnezeu,mai au Tainele putere asupra lui?
Intrebati-va singura...
Asta pt ca tot nu intelegeti statutul sotului din poveste,facand o varza ca daca-i cununat in biserica e musai sa fie si orthodox authentic!

Ca sa faceti putin lumina,un om pacatos este acela care nu il respinge pe Dumnezeu ci il cauta si vrea cu tot sufletul sa devina mai bun,sa-si spele pacatele iar cel necredincios se afla intr-o stare opusa:nu vrea sa devina mai bun si il respinge pe Dumnezeu.
Deci in ecuatie avem un pacatos cununat cu un necredincios...nu doi pacatosi,nu doi credinciosi.
Atentie!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote