View Single Post
Vechi 26.12.2014, 00:19:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cătălin, ți-am dat ceea ce vrei sau ceea ce nu vrei să vezi. Lasă-mă să cred că învățătura Bisericii este una, iar practica este alta, de la caz la caz. Noi nu discutăm aici despre cum e la noi în țară , la ruși sau le greci. Învățătura lui Hristos estea una și aceeași pentru toate neamurile. Este normal ca în prima fază, cea de început a penitentului, să-i legi împărtășirea de spovedanie. Dar, citește cu atenție ce spune Sf Hrisostom sau Sf Nicolae Cabasila în ceea ce privește oprirea de la împărtășanie (în cazul în care nu suntn păcate de moarte) și care e datoria preotului. Mai mult de atât nu pot face. Iertare.
Dar toti sfintii stiau practica si chiar luau parte activ la ea. Ti-am scris care e conceptia care sta la baza acestei acumulari de greseli in Biserica. Oprirea de la impartasanie e altceva. In concluzie toti ne spovedim inainte de impartasanie, asa ca oricum discutam degeaba. Poate doar cei ce stau in vest sa gaseasca biserici in care se pot impartasi fara sa se spovedeasca.
Reply With Quote