View Single Post
Vechi 30.12.2014, 03:28:57
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul

Cătălin, învățătura Bisericii sunt sfinții. Și toate operele bisericești (cântări, slujbe, icoane etc.). Sunt oameni și faptele lor, așa cum s-au păstrat printre noi, în memoria vie a Bisericii. Sunt suflete și manifestări obiectivate, materializate ale acestor suflete îndumnezeite.
Creștinii vrednici, caută frate să înțelegi (și astfel poate te lepezi de duhul ăsta normativ, legist), sunt ei înșiși învățătură, sunt cărți vii, sunt Scripturi în carne și sânge. Sunt plini de Duhul Sfânt.
Ce învățătură mai poți tu găsi pe deasupra lor? Sau pe lângă ori pe dedesubt. E în ei! În inima lor, în viața lor, în duhul lor, în mintea lor, în faptele lor. Învățătura sunt ei, altfel spus ei sunt Hristos manifest (revelat, exprimat, concretizat, făptuitor) printre noi și pentru noi.
Cătălin, uite ce am găsit, poate te lămurește mai bine decât am riscat eu mai sus.

Sfântul Ioan Gură de Aur, Omilii la Matei, Omilia I

Apostolii nu se coborau din munte, purtînd, ca Moisi, în mâini table de piatră, ci purtînd în sufletul lor Duhul cel Sfânt;
erau o vistierie și un izvor de învățături, de harisme și de toate bunătățile;
prin harul Duhului erau, pretutindeni pe unde mergeau, cărți și legi însuflețite.
Așa au atras la credință pe cele trei mii de suflete, așa pe cele cinci mii de suflete, așa popoarele lumii,
pentru că prin limba lor vorbea Dumnezeu cu toți cei ce se apropiau de ei.

Last edited by Ioan_Cezar; 30.12.2014 at 04:05:55.
Reply With Quote