Citat:
În prealabil postat de iustin10
...si Duhul.
Exista un duh care ne face pe toti sa gandim la fel.
Intotdeauna taria Bisericii a fost tocmai unitatea ei
|
Credem invatatura Bisericii, nu cum considera fiecare. Altfel e invatatura protestanta, ei cred ca Duhul i-ar ajuta sa creada toti la fel de bine. Biserica a fost unita doar in adevar, cei ce au nascocit o dogma neadevarata si nu au vrut sa renunte la ea au fost exclusi din Biserica.
Citat:
Oricine ai intreba din cei care crezi ca au alta opinie,vei constata ca au aceiasi opinie ca si tine si Traditia,ca impartasire fara curatirea pacatelor nu exista.
|
Avem opinii exact opuse, doar ca tu spui de ceea ce avem comun. Dar in privinta invataturii nu e important ce avem comun, ci ca totul sa fie comun si adevarat. O singura invatatura gresita este de ajuns.
In privinta impartasirii fara spovedire, ar fi trebuit sa fie clar in urma articolului dat de mine. Dar pe forumul acesta am vazut rar persoane care sa doreasca adevarul. Iar adevarul credintei este in stransa legatura cu Adevarul, Iisus. Asadar, eu sustin ce spune Biserica si toti duhovnicii si sfintii, ca inainte de impartasire trebuie crestinul sa se spovedeasca. Celalalta parte (Ovidiu, in primul rand) sustine ce spune un teolog, Schmemann, dupa care s-au luat alti teologi, Par. Pruteanu si Diac. Ica, ca nu e neaparat nevoie de spovedire inainte de impartasire, ci doar la pacate mari sau la o luna. La o adica, daca omul nu face pacate mari, ar putea sa se spovedeasca si la cativa ani, in baza acestei logici gresite. Asadar e un teolog, care am vazut ca a fost influentat in aceasta idee de conceptii protestante si catolice, pe de o parte si toata Biserica pe de cealala parte. Si tot eu se presupune ca as gresi.
Citat:
Ar trebui sa ai mai multa incredre in duhul ,caci el ne face pe toti sa gandim la fel.
Modernismul care il acuzi e una , dar credinta adanca a fiecaruia trebuie sa ai incredere ca e cea corecta.
Respectivul poate pune in discutie anumite idei,dar nu confunda aceste idei,cu credinta sapata in el de duhul,si care e aceiasi ca si a ta
|
Zic modernism si altele pentru ca ii irita pe unii sa auda de ecumenism, stii ca nu-i place cineva sa auda de greseala lui, daca nu vrea sa o lase. Iar ecumensimul nu e deloc aceeasi invatatura, daca spui ca as avea-o si eu ar insemna ca si eu cred in ceva gresit. Este o invatatura gresita, opusa celei ortodoxe si facuta dupa cea protestanta. Fiecare invatatura gresita are un alt duh, deci nici duhul nu e acelasi.
Citat:
Nu tu esti aparatorul ortodoxiei,ci Duhul,el ne face pe toti sa gandim la fel,si a mentinut acesta credinta timp de 2000 de ani,prin toate luptele si dezbaterile
Noi trebuie doar sa ne iubim si sa ne intelegem unii pe altii, si sa traim in unire,nu in dezbinare si indoiala.
|
Eu scriu doar adevarul, nu sunt aparator. Dar aparatorii credintei au fost credinciosii, bineinteles, luminati de Duhul Sfant. Unire exista doar in adevar, altfel ne-am lutea uni si cu adventistii, daca nu asta ar conta, ca doar nu-i uram pe ceilalti oameni.