View Single Post
Vechi 07.01.2015, 17:23:34
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Nu este nici o contradictie.Contradictia daca exista se afla in mintea noastra.
Multe lucruri se afla in mintea noastra complicata...

Citat:
Dumnezeu nu intervine in alegerile pe care le fac oamenii, insa daca omul
Ii cere ajutorul, Dumnezeu intervine si o face pt ca omul insusi prin liberul-arbitru a decis sa ceara ajutorul lui Dumnezeu.Iar in acest caz Dumnezeu
intervine in viata omului, tocmai pt ai respecta liberul-arbitru care a decis
care are nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.
Pai si cum este posibil ca Dumnezeu sa intervina in viata unui singur om fara sa o influenteze viata celor din jur? Da, acel om a "ales" sa fie ajutat de Dumnezeu, dar consecintele interventiei lui Dumnezeu influenteaza liberul arbitru al tuturor persoanelor afectate de acea inteventie.

Citat:
te va judeca pentru toate cele facute
cu fapta si/sau cu mintea de cand te-ai spovedit ultima data.
Cine hotaraste ce pacate sunt iertate la spovedanie si care nu sunt iertate? (un pic off topic).

Citat:
De aceea, unora ,in viata lor, cand vin belele, nu vine una ci vin multe si
toate deodata.Cunosc cazuri reale.Am cunostiinte care au patit-o si de
atunci s-au jurat ca n-o sa mai nedreptateasca pe nimeni in viata lor.
Am fost martor la cele intamplate in viata lor.
Crede-ma, you're not gonna like it.
Pana acum toate evenimentele pe care le-am observat atat in viata mea cat si in vietile altora au rezultat in urma altor evenimente, in concordanta cu principiul liberului arbitru.

Citat:
Fii mai clar, unde si cum ? Pune versetele.
Mai exact Iesirea 4:21

Si a zis Domnul catre Moise:
"Cand vei merge si vei ajunge in tara Egiptului, cauta sa faci inaintea lui faraon minunile ce ti-am poruncit. Eu insa voi invartosa inima lui si nu va da drumul poporului."

Nici nu apucase faraonul sa se pronunte in vederea eliberarii evreilor, ca Dumnezeu l-a si facut sa spuna "nu" orice s-ar intampla.

Citat:
Ce spui tu mai sus , este ca si cum ti-ai creea o casa, si apoi nu mai calci
in aceea casa.
Ce spui tu aici n-am mai auzit pana acum. Deci Dumnezeu n-a creat universul pentru oameni, ci pentru El insusi? Avea el nevoie de un univers, de o "casa"?

Pai daca a facut-o pentru El, noi ce mai cautam aici?

Eu o vad asa: Ai construit o casa pentru o familie de oameni saraci care sa le ofere absolut orice vor, fara sa fie nevoie de vreo interventie viitoare a ta. Tu stii ca acea familie se poate descurca acum de una singura si nu mai are nevoie de nimic de la tine. Eventual ii mai vizitezi sau te mai interesezi de ei, dar nu intervii in vietile lor pentru ca nu ai de ce. Cam asa vad eu lucrurile.

Citat:
Iar in Apocalipsa iti descrie si epilogul aventurii fintei numita "om" prin acest
univers.
Nu inteleg de ce oamenii inca considera apocalipsa o carte valida. A fost introdusa in Biblie crezant ca a fost scrisa de Ioan apostolul, cand de fapt nu este asa.
Reply With Quote