View Single Post
Vechi 16.01.2015, 14:13:28
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Cum adica nu se poate boteza copilul daca parintii nu sunt casatoriti?
Nu ca nu ar asta buna regula de vietuire ortodoxa,dar pt exceptii cand nu sunt casatoriti nu se poate boteza?
Cunostiinta asta caruia voiam sa-i botez nu era casatorita cu barbatul ei iar preotul nu a zis nimic despre asta,desigur ca a intrebat-o cand se gandeste sa se si casatoreasca dar nu a oprit botezul,se intelege...
Ba normak ca se poate, asta ar mai lipsi ... atata doar ca la noi in popor se spune ca " daca nu am facut nunta inainte, acum ca avem si copil..e cam rusine"...si apoi nu mai e nicio graba, nicio urgenta, ne " leaga" copilul, tatal daca il recunoaste/este recunoscut de catre mama, are aceleasi drepturi asupra copilului ca si atunci cand e casatorit cu mama....ce rost ar mai avea, dpdv lumesc, si casatoria? Iar dpdv spiritual, probabil oamenii gandesc ca " oricum sunt pacatosi in fata lui Dumnezeu..."( dar sunt altii si mai rai ai n'au patit nimic, etc...)
Si eu am mai auzit de popi care " ameninta" ca daca stiam ca nu sunteti casatoriti nu va botezam copilul, etc...:P; ba chiar una zicea ca s-au dus sa faca in aceeasi zi si cununia si botezul, si savarsindu-se intai botezul, pa ea nu au lasat-o sa intre in biserica...

Acum, ca si cheltuieli, e foarte posibil ca la nunta sa ia ceva amploare, ca mai intervne si familia care se ridica cu pretentii, si incearca sa te faca sa amani pana e toata lumea pregatita, si atunci te enervezi si nu iti mai trebuie nimic... ( toti parintii,'mai ales, vor sa aiba copiii lor o nunta si o viata cum ei nu au avut, sa fie si ei mandrii daca nu pot cu realizarile proprii, maca cu ale copiilor si nepotilor...si la fel vom fi si noi cand vor creste copiii nostri, din pacate...nerealizand ca poate le punem o povara prea mare pe umerii lor...)

Last edited by fallen; 16.01.2015 at 14:17:41.
Reply With Quote