View Single Post
Vechi 18.01.2015, 03:31:34
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Ce idee gresita ai scos, cum ca talharul s-ar fi mantuit pentru ca Mantuitorul ar fi vrut sa dea un exemplu prin acela, cumva incalcand vointa omului si nu ca urmare a pocaintei de care a dat dovada acela. Nu asistam la o scena de teatru, sa stii!
crinrin, pasajul complet a fost in final cu totul altul, cel de mai jos:

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
Este un fel de a vedea lucrurile. Un alt fel este ca talharul de pe cruce datorita exclusiv Slavei si Milosteniei lui Hristos si exemplului pe care Acesta a dorit sa-L dea omenirii, a fost mantuit. Mai mult decat atat, sa nu uitam ca Hristos a coborat in lumea mortilor si i-a scos de acolo pe drepti. Intr-un fel Hristos ne-a aratat deja cum va fi la judecata de apoi, cand vii si mortii vor fi judecati iar cei care vor fi mantuiti vor fi ridicati la Ceruri, cu trup si suflet.
Cand am spus ca vrea sa dea un exemplu am tinut cont ca intr-un fel Hristos a aratat omenirii ce se va intampla la judecata de apoi, lucru probabil neinteles de mineni in acele momente, dar cu ochii de acum am putea vedea astfel acele lucruri. Nu am vrut sa spun ca talharul a fost mantuit pentru a fi dat drept exemplu, daca asa s-a inteles, imi pare rau. Sa dea exemplu se mai referea si la Milostenia de care a dat dovada Hristos chiar si atunci cand a fost rastignit, dorinta de mantuire a talharului fiind de fapt un act de vointa libera al acestuia si nu ceva predestinat sau teatral. Am vrut sa scot in evidenta si ca pocainta talharului desi era o conditie necesara nu era si suficienta pentru mantuire, fara Slava si Milostenia lui Dumnezeu.

crinrin, ai dreptate, adevarul este cuvantul lui Dumnezeu, asa cum reiese el din cuvintele Evangheliei, ai explicat foarte bine.

Last edited by AlbertX; 18.01.2015 at 04:19:29.