View Single Post
Vechi 22.01.2015, 17:25:52
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Uitasem sa va scriu ieri ca si eu aveam aceleasi reactii daca nu mancam nimic de dimineata si ma apuca pranzul nemancata.
Cineva de pe forum-care are cunostiinte intemeiate de nutritie,mi-a explicat ca numai un organism plin de toxine actioneaza asa.
In cazul meu a avut perfecta dreptate,deoarece dupa 3 ani de vegetarianism si de consum de sucuri naturale de fructe si legume,aceste simptome au disparut incat acum daca doresc sa tin post negru pot s-o fac pana dupa-amiaza pe la orele 3 sau 4 fara ameteli si dureri de cap.

Bine,toxinele nu provin numai din alimentele procesate si conservate sau artificiale...

Eu am eliminat toate produsele cosmetice conventionale,farduri,vopsea de par,deodorant...chimicale de curatat sau detergent.
Am inlocuit deodorantul cu unul natural care nu iti interzice transpiratia,doar ii da alt miros(sarurile de aluminiu din deodorantul conventional iti blocheaza porii-iar toxinele se elimina si prin transpiratie).
Plecand de la acest adevar ca toxinele se elimina prin traspiratie ,e bine sa transpiri adica sa faci sauna cat mai des si activitate fizica .Asta vara am folosit numai bicicleta pt drumurile in oras si a fost superb!
Am capatat o gramada de energie si putere fizica.

De ce fac asta?
Pt ca de cand am venit aici,am fost uimita sa vad cum"civilizatia moderna,avansata"este foarte bolnava si slaba trupeste(poate si spiritual).
Si aceste problem vin din stilul de viata care este bazat pe lux si comfort dus la extrem.
Cum sa-ti mai tii in miscare articulatiile cand nu mai faci decat cativa pasi din casa pana in masina si din masina pana la destinatie?Si daca ai si cateva kg in plus de la mancarea artificiala atunci cand te duci la cumparaturi te pui intr-un carut pt supraponderali si da-I bataie prin magazin,intr-un comfort total.

Dar nu-I nici o problema,avem servicii medicale care iti asigura operatie de inlocuit rotula genunchiului,iti inlocuieste soldul ,te tratateaza de cancer numai ca ne trebuiesc zeci de mii si sute de mii de $ pt orice interventie.
Eu am constatat pe propria piele ca oricat de buna si sanatoasa ar fi mancarea pe care o faci si o iei la tine sa o mananci la munca, de exemplu, sau chiar si acasa, daca atmosfera, ambianta, mediul in care o faci este stresant, tensionat, tot cee bun se poate transforma in otrava, pt ca corpul tau probabil secreta hormoni de stres si productia de enzime este deficitara, poate nici nu ai ragaz sa mesteci bine si in tihna, si iti pica totul greu, te balonezi, ai arsuri sau crampe, etc, sau esti nevoit sa iei un supliment de enzime sau bila, sau alte produse menite sa iti ajute digestia sau sa atenueze indigestia ....iar daca nu mananci la timp, iar scade glicemia, cresc hormonii de stres ( poate chiar sa-ti fie afectata secretia de insulina si sa faci diabet), apar stari de nervozitate, anxietate sau depresie, ti se pare ca toata lumea are ceva cu tine de nu te lasa sa mananci, incepi sa ai apucaturi de animal, iti vine sa marai la cei care nu te lasa in pace, dar defapt astea nu sunt decat ispite diabolice, probabil cei obisnuiti cu postul nu trec prin asa ceva pentru ca isi educa organismul ca nu trebuie sa manance pana seara la nu stiu ce ora, si atunci foarte putin, nu pe saturate...

Dar asta e important mai mult pentru sanatatea noastra, copilul se dezvolta si la femeile care varsa tot si nu pot manca nimic pana la 5 luni...insa cel mai crucial moment, pentru el, este atunci cand se formeaza ovulul din care va lua nastere...cele mai multe anomalii cromozomale sunt de origine materna; si in al doilea rand, poate, cu ce celula paterna se intalneste, si ce gene poarta aceasta in cromozomi...aici biologii spun ca e doar hazardul cel care " alege", pecand oamenii credinciosi spun ca e mana lui Dumnezeu...oricum, e un mare mister...
De aici in colo, ce vrem noi sa-l invatam, ce educatie ii dam, va interactiona si cu mostenirea lui genetica...deexemplu daca eu acum ( sau mai incolo, cand va intelege) ii vorbesc de lucruri rele, el poate se va intari, va deveni curajos, sau in contra, se va speria si va deveni timid, timorat, neincrezator...

Last edited by fallen; 22.01.2015 at 18:13:34.
Reply With Quote