Subiect: Despre copiat
View Single Post
Vechi 26.01.2015, 17:53:24
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Cand vine vorba de copiat, imi place mai mult sistemul din Vest.

Daca un elev copiaza aici (in Canada), primeste nota 0 (zero), parintii sunt anuntati, poate sa fie chiar suspendat.

Daca un profesor ajuta elevii sa copieze, este suspendat sau dat afara.
De asemenea, are probleme daca isi face ora, intarzie, lipseste fara inlocuitor.
Aha, pai se poate.Acolo unde se vrea se poate.Spune-i si lui Ioan chestia asta.Dar stai, el va zice ca este....cum ai zis Ioane :"puscarie" ?
Citat:
Cand vine vb de cunostiinte si modul de predare, nu mai am cuvinte de lauda. La multe materii si in multe dati, elevii urmaresc filme. Pai asta pot sa fac si acasa. Nu merg la scoala sa ma uit la film.
Nu chiar.De obicei filmele sunt puse, atunci cand elevii trebuie sa inteleaga
notiuni, care sunt greu de imaginat/explicat prin cuvinte.Iar atunci cand
cineva incearca sa-ti explice pt prima oara ceva complex la prima vedere
in cuvinte, asa te ia plictiseala si incepe mediu ambient sa-ti distraga atentia...
De obicei in Vest se merge foate mult pe autodidacticism, profesorul avand
doar rolul de a le prezenta elevilor, planul de parcurgere si ce sa studieze,
urmand ca elevul sa citeasca cartile respectiva la biblioteca. si sa se
formeze singur.Chestia are un impact fenomenal asupra maturizarii elevului
cat si asupra personalitatii sale.Cine vrea cu adevarat sa studieze, s-o faca
cine n-are idee ce vrea in viata, nu-i nimic are idee viata ce sa faca cu el.

Citat:
Daca un elev copiaza aici (in Canada), primeste nota 0 (zero), parintii sunt anuntati, poate sa fie chiar suspendat.
Ei aici in Romania, la liceul Alinei daca i se da 1, sare directoarea ca de ce se ia de "sacul cu bani" al ei.Cum sa-i
dea profesorul 1 pt copiat cand elevul sau parintii elevului dau mita directoarei, tocmai sa nu-i dea 1 ci alta nota.
Eventual 10 , depinde de pret pana la urma cred.
Probabil ai zice ca este caz izolat.Pai nu este.Este starea generala a asa-zisului "invatamant" de aici.
In 2012 cand au picat cam 60-70% bacul, s-a dovedit ce este in realitate ce este acest sistem.
Ba eu cred ca , si atunci profesorii au fost indulgenti.La modul cat de pregatiti sunt in realitate liceeni de clasa a
12-a pt bac, in realitate 90-92 % n-ar lua bacul.
Dar s-au simplificat subiectele(s-a coborat gradul de dificultate) astfel incat orice pierde-vara sa poata lua bacul.
Si in conditiile astea tot au picat 60 %.

Am vazut gradul de dificultate ale subiectelor de la bac(de la mate-info) si nivelul de dificultate ale acestora este
la nivelul unei teme de mate pentru acasa de pe vremea mea.

La unii, li s-a spus cum sa completeze, cartusul de pe prima foaie de la bac, si li s-a dat exemplu:Ion Popescu.
Toata sala a scris la nume si prenume: Ion Popescu. Nu sunt bancuri.Sunt chestii reale.Iar pe astia ii expediaza
pe piata muncii si apoi tot ei se intreaba : dar de ce nu-i angajeaza nimeni ? Oare de ce nu-i angajeaza nimeni ?.
Hm, oare de ce ?

Last edited by oaie_cugetatoare; 26.01.2015 at 18:16:48.
Reply With Quote