View Single Post
Vechi 07.02.2015, 23:08:12
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Ei, Ovidiu si eu tot asta spun: ca fiecare sa asculte de duhovnic si de Biserica,
Și ce spune Biserica? :)

Citat:
de aceea am adus si argument pe duhovnicii care spun sa nu se accepte cardurile de sanatate cu cip.
Hm, care sunt aceia? Că majoritatea nu mai trăiesc și cei care au vorbit, au vorbit de cartea de indentitate sau pașaport. Eu știi ce aș face? Mi-aș lua familia și încă 10-20 de familii care nu vor să accepte actele cu cip și m-aș duce la părintele respectiv. Părinte nu luăm actele, vrem să fim sub ascultare, dar nu ne putem câștiga existența fără aceste acte și uite am venit să ne țineți aici la parohia sau manăstirea sfinției voastre. Sunt curios cum vor reacționa acei duhovnici.

Citat:
Eu despre aceste carduri si vorbeam, nu despre carduri la modul general.
Și care e direfența între un card de sănătate și alt act cu cip? Nu e a același lucru? A! la cele de sănătate avem o alternativă care nu e altceva decât praf în ochi. Curând vor fi obligatorii.

Citat:
era o aluzie la ceea ce gandesc multi dintre cei care accepta cipul, nu toti e drept, si deci nu era ceea ce gandesc eu. Nu faceam referire la mine. Da, faceam aluzie la toti cei care se incred in propria lor minte si propriul lor discernamant, si care exact , asta inseamna - nu au incredere in duhovnici si Biserica.
Iertare, dar se înțelege cu totul altceva. Și majoritatea de aici care combat lupta împotriva actelor cu cip amintesc mereu de ascultarea de Biserică, nu se încred în propiul discernământ.

A spune că "sunt preoți care fac reclamă la cip" și care sunt "corecți politic" și care fac totul din interes și pentru a nu-și pierde parohia sau, mai grav, că ierarhii sunt așa și pe dincolo, de unde vin toate astea? Te faci apărătoare a anarhiei, a dezbinării și a tulburării care nu sunt specifice ortodoxiei.

Citat:
Multumesc pentru link
Cu drag, sper că ai înțeles cum stă treaba cu lupta și care luptă e dreaptă și plăcută lui Dumnezeu. Nu orice împotrivire înseamnă mucenicie și nu orice împotrivire se confundă cu ortodoxia, ci doar acea împotrivire (în pace) în cazul lepădării de credință.

Citat:
si drept multumire eu iti voi darui cateva cuvinte spuse de Par. Serafim Rose:
Mulțumesc, m-ai nimerit cu pr. Serafim Rose. :)
Reply With Quote