Subiect: Razboi sau nu...
View Single Post
Vechi 17.02.2015, 11:19:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
In 1941, alta solutie , pentru eliberararea Basarabiei si nordului Bucovinei, decat alianta cu Germania nazista, nu exista!
Ba era, puteam pur si simplu sa stam deoparte, oricum n-a iesit nimic bun din asta ba chiar dimpotriva.

Adica care era cel mai fericit scenariu pe care am mizat? Germania sa castige razboiul?
Ar fi fost o catastrofa pentru toata Europa.

Citat:
Asadar- desi ideal ar fi fost ca trupele romane sa se opreasca la Nistru- practic acest lucru era extrem de greu de realizat, iar in acest caz Hitler nu ar fi ezitat sa ordone ocuparea militara si desfiintarea Romaniei ca stat.
De parca mai eram cine stie ce Stat..
Tot ce aveam ca resurse, mergea la nemti.
Cred ca era limpede inca de pe atunci, daca Germania castiga razboiul, nu mai era loc pentru state nationale, aveam forma avansata a UE cu jumatate de secol mai devreme.

Iar in privinta aderarii la NATO, desi eu personal am votat impotriva, totusi va reamintesc ca in cadrul sondajelor de opinie de atunci, majoritatea populatiei a fost de acord cu aderarea Romaniei la NATO.

Votat impotriva unde?
Sondajul de opinie nu tine loc de vot.

Citat:
Este adevarat ca pt Romania ar fi fost poate mai buna o atitudine de neutralitata , ca in cazul Austriei, Finlandei sau Suediei. Se putea merge inclusiv pe o negociere secreta cu Rusia- Rusia sa recunoasca apartenenta Basarabiei si nordului Bucovinei la Romania, iar Romania sa-si mentina un statut de neutralitate.
Nici nu-ti dai seama ce prostii spui..
Romania si-a pierdut orice urma de independenta politica dupa lovitura de stat din '89.