Subiect: Razboi sau nu...
View Single Post
Vechi 18.02.2015, 16:20:16
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Rusia nu e in razboi cu Ucraina si totusi i s-au impus sanctiuni fara nici o dovada ca este vinovata pentru conflict.
Vrei să spui că nu e în război declarat cu Ucraina. Dar omuleții verzi pe care i-a văzut toată lumea or fi venit de pe Marte? Crimeea s-a desprins singură de Ucraina? Faptul că o face pe ascuns îl găsesc și perfid pe de-asupra. Dar cei care s-au apucat să sancționeze au înțeles destul de bine ce se întâmplă. Impresia mea este că nici ei nu și-ar fi dorit să aplice aceste sancțiuni care sunt costisitoare inclusiv pentru ei.

Citat:
In Ucraina un regim democratic a fost rasturnat prin miscari de strada) si acest lucru nu doar n-a fost criticat ci incurajat.
Ce te face să afirmi că acela a fost un regim democratic? Alegerile care l-au adus la putere pe Ianukovici ți se pare că au fost corecte? Oare nu a câștigat alegerile cu susținerea rușilor, motiv care a declanșat revoltele de stradă?

Dincolo de ceea ce se vede, felul în care lucrează serviciile secrete pentru susținerea unui regim sau a altuia este destul de greu de observat. Probabil ele l-au adus la putere pe Ianukovici, poate că tot ele au inițiat sau susținut întrucâtva revoltele pro-occidentale.

Dar dacă ar fi să alegem între a fi colonie occidentală și colonie rusească, cred că mult mai preferabilă este prima. Dacă nu ne place ceea ce trăim sau cum trăim acum și aici, motivele ar trebui căutate nu în Occidentul corupt în primul rând, ci în propria noastră corupție, de sorginte feudală, care n-a încetat niciodată să existe, iar în anii de libertate a înflorit.

Din nefericire suntem un popor foarte conservator atunci când e vorba de felul în care ne desfășurăm activitățile economice. Mă refer la modul în care facem afaceri sau obținem o „dregătorie”, dând foarte adesea mită pentru ca ulterior să profităm înzecit. Nu există conștiință socială, n-avem programe de dezvoltare pe termen lung, doar interese personale sau de clan. Iar asta înseamnă sărăcie pentru cei mulți.

Și cum am putea să ne desprindem de mentalitatea asta intrând în sfera de influență a Rusiei, care este și mai feudală decât noi, căci acolo nimeni nu îndrăznește să inoportuneze stăpânirea nici măcar cu vreo critică?
Reply With Quote