![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Să vezi ce-o să mă mai duc!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Daca nici acum dupa ce separatistii ne-au atacat Donbass-ul, nu te strabate nici un fior patriotic, e clar ca esti un tradator.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu patriotic, ci NATiOtric.
|
||||
|
||||
![]()
Umor de doi lei. De asteptat de la un tucalar al rusilor. Ce-ar fi sa reactivezi lozinca "URSS / bastionul pacii e!" pa care o strigau parintii tai in Piata Scanteii, acum 50 de ani, la ordinul Partidului Iubit ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dincolo de ceea ce se vede, felul în care lucrează serviciile secrete pentru susținerea unui regim sau a altuia este destul de greu de observat. Probabil ele l-au adus la putere pe Ianukovici, poate că tot ele au inițiat sau susținut întrucâtva revoltele pro-occidentale. Dar dacă ar fi să alegem între a fi colonie occidentală și colonie rusească, cred că mult mai preferabilă este prima. Dacă nu ne place ceea ce trăim sau cum trăim acum și aici, motivele ar trebui căutate nu în Occidentul corupt în primul rând, ci în propria noastră corupție, de sorginte feudală, care n-a încetat niciodată să existe, iar în anii de libertate a înflorit. Din nefericire suntem un popor foarte conservator atunci când e vorba de felul în care ne desfășurăm activitățile economice. Mă refer la modul în care facem afaceri sau obținem o „dregătorie”, dând foarte adesea mită pentru ca ulterior să profităm înzecit. Nu există conștiință socială, n-avem programe de dezvoltare pe termen lung, doar interese personale sau de clan. Iar asta înseamnă sărăcie pentru cei mulți. Și cum am putea să ne desprindem de mentalitatea asta intrând în sfera de influență a Rusiei, care este și mai feudală decât noi, căci acolo nimeni nu îndrăznește să inoportuneze stăpânirea nici măcar cu vreo critică? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar aici intreci limita dialogului decent. Adica, cine nu e pro-occidental fara rezerve, e "tucalar al rusilor"? OK, daca Alin si Iuliu sunt asa ceva, si eu sunt! Pe alt topic te plangi de imoralitatea legilor occidentale. Adica eurounionale. Popoarele astea sub-spiiritualizate acum (desi in Evul Mediu si chiar recent au dat atatia sfinti) sunt cele care lasa lacsele catolice pustii. Ia treci mataluta in Bielorusia sau Filipine, si vezi daca sunt sau nu bisericile romano-catolice sau greco-catolice pustii. Chiar nu poti depasi niste prejudecati, care seamana mult cu complexul martirului? Te rog, un raspuns calm, asa cum imi place la tine. Itit reamintesc doua lucruri: primo, Rusia de acum e la fel de capitalista ca Franta, minus propaganda sodomita desantata, hulele ca norma, si eutanasia din ce in ce mai fatisa. Secundo, catolicii au fost persecutati pe vremea lui Stalin si Hrusciov. De la Brejnev si mai ales de la Andropov si Gorbaciov incoace, lucrurile s-au schimbat. Vino la Lvov, Minsk sau in Transcarpatia. Daca gasesti persecutie anti-catolica, eu imi fac mea maxima culpa public. Cine a furat, in Praga aia europeana si civilizata de numa-numa, dotarile specific preotesti ale unor membri SSPX din masina? FSB sau SPETNAZ, cumva? Niet, gospodin! Dominicanii locali! Ah, erau sovietici nostalgici sub acoperire. Nu cumva, pentru opiniile tale vis-a-vis de Holocaust (care a propos, a existat la dimensiunile reale, aici chiar nu minte occidentul) ti-a batut DST-ul la usa, si a fost un targ: "scrii pe internet anti-Rusia la modul quasi-fanatic, si de data asta te iertam"? Totusi, te stiu un tip cu coaie. Ma tem ca de fapt chiar ai prejudecati anti-rusesti puternice. Ghici Cine a insistat, intr-o anume localitate portugheza, pentru consacrarea Rusiei. Consacrarea, nu experimentarea de arme NATO, inrobirea si apoi explaotarea si distrugerea. Ca si catolic, stii raspunsul si in somn. Incearca sa gindesti ca si Ea. Pax et bonum! Last edited by Barsaumas; 18.02.2015 at 17:31:14. |
|
|||
|
|||
![]()
CristianR, trezeste-te! Occidentul e "moalesi legalist", adica dupa tine, corect, cind ii convine.
AMBELE, sunt oribile, si stapinirea rusa si cea occidentala. Va e asa frica, incat trebuie sa lasati, cf. verba volant, scripta manent, dovezi pe net ca sunteit aglitinati cu actuala stapinire? Se pregateste ceva? Sunteti ortodocsi pe bune, nu ca mine, catolici pe bune nu ca mine, dar toti cinstim, fiecare in sinaxarul credintei sale, sfinti care au fost martirizati cu familii cu tot. Brusc, va e frica pentru voi si vostri, si scrieti ce se cere. Stiti ceva ce eu nu stiu? Daca DA, raspunsul meu e: nu imi pasa. Chiar nu vedeti ca EuroIadul sustine exact ce un credincios nu ar trebui sa sustina!? De ce sunteti asa moi, conformisti, subiectivi?! Stii cat urasc reaua-vointa si subiectivismul? Cam cum ar trebuie sa uram cu totii pacatul. O, da, am subiectivismul meu propriu. Bun. Crezi ca nu stiu de crima rusa de la Beslan? Crezi ca nu stiu de jaful pe care marile companii rusesti, kazahe si occidentale il fac in Extremul Orient, nimicind ecosistemle locale si dezradacinind populatiile autohtone? Ma credeti naiv, tu si altii de un gand cu tine, si nu imi place. Nu pup Rusia in koor. Insa, oricine are o linie diferita de imperialismul euroamerican, e (IN MOD RELATIV SI PE MOMENT) bun. Si, Cristi, nu mai elogia capitalismul. O sa iti spun pe privat ceva naspa si personal de tot despre cum l-am resimtit eu. Si da, ca sa vezi ca sunt lucid si deschis, si nu un fanatic al cauzei (stii cat urasc "aglutinarea sub orice steag"): sunt de acord cu un capitalism cu proprietate privata MICA. Fara corporatii, dar si fara un Stat care se baga peste tot. Last edited by Barsaumas; 18.02.2015 at 16:54:38. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu pun, însă, pe seama Occidentului în întregul lui imoralitatea pe care o trăim noi, după cum nu este creștinește să-l acuz pe altul pentru păcatele mele. Cred că, decât o atitudine împotriva UE, mai creștinească ar fi o atitudine împotriva păcatului. Dar în privința asta noi dormităm, identificând în mod paranoic răul mereu în afara noastră. |
|
|||
|
|||
![]()
Adica eu sunt paranoic?
Asta eo insulta. Cristi, trezeste-te! Pacatul isi are institutionlizarea sa, asa cum Duhul Sfant pogoara in Biserica, asa sunt si strcuturi reale, organziate, cu nume, CUI, etc., care propaga raul/pacatul. In parte, sunt identificabile cu scumpe tale euroatlantisme. Cindva recunoasteai ca esti, uneori, naiv. Sincer, incearca sa iti schimbi perspectiva. Chiar nu te poti pune in pielea celuilalt? "Ma, daca ciudatul asta are partial dreptate?". Pe bune, chair esti, in anume acesta privinta, prea naiv. Deschide ochii: nimeni nu ne vrea binele, in afara de Dumnezeu, Maica Domnului, parinti, si, cand ii avem su sunt de calitate: confesor, prieteni, fiinta iubita. Statul vrea supunere, corporatiile profit. Fii logic: da, sa ne plangem pacatele si sa ne pocaim. Corect, crestineste, asa e. Dar daca eu o fac, si o fac, si air cad, si asa mai departe, nu se schimba nimic la scara globala, adica in privintele in care vorbim pe acest topic. Ah, sa faca penitanta cei puternici. Sa treaca prin metanoia. aia e altceva. Fii realist: asta e calea: cei puternici sa fie ai lui Dumnezeu, sau sa piara. Tertium non datur. Pentru ca ei conteaza, ei dau tonul in societate. Fii realist, stii ca asa e. Last edited by Barsaumas; 18.02.2015 at 17:16:26. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Barsaumas;581584]A
Citat:
De aceea cred că ceea ce discutăm aici poate avea de-a face cu eventuale suferințe ce pot să ne atingă și pe noi, dintr-o parte sau din alta, însă acestea pot fi mijloace către mântuire, nu piedici. Diavolul a fost lăsat liber de Dumnezeu și el lucrează prin oameni, inclusiv prin regimuri politice. El ispitește fie prin plăcere, fie prin durere. Nu știu care din acestea poate corupe mai tare; depinde, cred, de fiecare dintre noi. Occidentul îmi dă și mie, adesea, impresia că este în putrefacție. Nu cred că o va mai duce mult. Este o civilizație care apune. Sau, cel puțin, niște popoare care mor. Spiritual, însă, nu pot face o comparație; nu știu cine stă mai bine. Cred că nimeni. Iar dacă revenim la noi, românii, cred că nici noi nu stăm bine și poate că niciodată nu am stat. Dar nu este nimeni de vină pentru asta. Nimeni nu ne împiedică să ne apucăm să trăim creștinește: să facem copii și să-i creștem frumos, să refuzăm să fim sclavi consumeriști, să ne rugăm și să lucrăm cu gând curat, cu conștiința că ceea ce realizăm poate și trebuie să fie un rod al dragostei pentru alții. Este foarte mult de lucru în plan duhovnicesc, iar regimul actual nu mi se pare că împiedică asta cu ceva. Din contră, cred că permite orice. Citat:
Cu alte cuvinte, libertate absolută la păcat. Oare nu e de la Dumnezeu toată libertatea asta? Nu a pus El în fața omului binele și răul, viața și moartea, îndemându-l, fără a-l obliga, să aleagă binele ca să fie viu? Poate ar fi mai puțin păcat în lume dacă acesta ar fi interzis în mod instituțional. Să zicem. Dar cu siguranță ar fi mai puțin dacă noi am forma veritabile comunități creștine care am respinge păcatul din dragoste de Dumnezeu, iar nu de frica vreunei pedepse lumești. |
|