View Single Post
Vechi 20.02.2015, 23:21:46
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Ma asteptam la mai mult curaj, eventual concretizat printr-o fraza simpla:,, Da eu sunt" sau ,,Nu, nu sunt eu". Dar curajos te nasti, sau devii, nu este o conditie pentru oricine.Probabil daca ai fi raspuns direct l-ai fi lamurit si pe Dalian, la a carui intrebare, ca si acum, ai facut o pirueta, lasandu-l precum pe Hamlet, cu intrebarea.Tehnica asta de evitare, cu mutarea centrului de atentie pe cel care intreaba este veche, poate esti prea tanar si nu stii asta.Nu te mai ingrijora strict cu privire la soarta mea, nu ai expertiza necesara. Oricum am privit cu un zambet abordarea de ,,Sola Scriptura" pe care ai acordat-o topicului, desi pe anumite aspecte imaginatia a batut realitatea biblica. Nu pot, intradevar, sa iti neg imaginatia (desi nu ti-ai schimbat complet stilul in raport de ultima aparitie pe forum, iti trebuie talent pt asa ceva) dar ar putea fi consacrata unui scop mai bun.

Dar nu pierdem timpul inutil in detalii nesemnificative, incepem discutia? Sigur vrei doar Biblia? :)
Ce vrei? Să mint? Da, sunt eu "Daniel". Nu, nu sunt eu, "Daniel". Concret, sunt Igor. Ți-am spus ce era de spus pe subiectul ăsta. Restul sunt flori. Iar vârsta nu are importanță, e egală cu zero. Dumnezeu nu caută la fața omului, spune Biblia. Deci nu caută la trupul lui, îmbătrânit, sau nu, frumos sau inestetic.
Ci Dumnezeu cercetează inimile și rărunchii. Și numără firele de păr din cap. Adică e cu noi, la fiecare micron de secundă. Cu noi, ortodocșii, strigând în tăcere, către restul lumii. De-ai auzi strigarea Lui tăcută, din Sfintele Icoane... Ai plânge...

Da, începem discuția.
Doar cu Biblia. Fără Sfinții Părinți. Mă ajută ei cu rugăciunile lor, fără să-i amintesc.
Dacă te consideri atât de bun, hai la trântă.
Te provoc la război întru cuvânt.
Dar îți spun de la bun început, că Hristos este cu mine și e împotriva ta. Și ești și biruit deja, dar nu îți dai seama încă, cât timp stai în înfrângerea ereziilor calvine. Și vorbim din Biblie, numai despre Sfintele Icoane.

Dar fi atent. Cu o singură condiție. Am dat până acuma peste 150 de versete Biblice și am construit 9 exemple Biblice. Și mai am 5. Cel puțin.
Fă te rog "quote", la cât mai multe și demontează-le pe acelea (dacă îți permite Hristos), ca să respecți munca mea de până acum, nu că merit eu respect, eu sunt vax, nula, ci ca să nu pierdem timpul în zadar, să ne tot repetăm. Fără siteuri, fără trimiteri în exterior.
Biblia, atât. Aici pe pagină. Negru pe alb. Tipărit. Dumnezeu pretutindeni.
Și în viața reală, la orice oră vrei tu. Cu Biblia.
Mergem împreună spre Răsărit. Cu mila Domnului.

Hristos a înviat !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 20.02.2015 at 23:24:44.
Reply With Quote