Citat:
În prealabil postat de Yasmina
O idee ar fi sa emigrati in America :)
Aici copiii zbiara,striga,urla si alearga in biserica in timpul slujbei mai ceva ca pe maidanul de joaca.
Trebuie sa fi un adevarat mucenic sa te concentrezi la slujba ca si cum nimic nu se intampla.
Dar asta este...in atatia ani mi-a dat Dumnezeu rabdarea necesara sa fiu calma si sa nu ma mai deranjeze de loc.Norocul lor ca nazdravanii astia sunt asa frumosi si puri ca le poti ierta orice nazbatie :)
O idee ar fi ca tatal sa poarte copilul in biserica,pt ca are mai multa putere in brate decat dvs. Si asta pt ca putinele locuri din biserica sunt vanate de oamenii varstnici,fara vlaga.
Si acum nici cei tineri nu mai sunt ce erau oamenii tineri odata...
|
Nu stiu de ce nu ma surprinde....
De fapt si la noi e aproape la fel, se tolereaza destul de multe copiilor, mai rar isi urecheaza vreun parinte odrasla, si asta doar daca intrece orice masura...si poate intr-um fel e mai bine asa, decat sa-si aminteasca peste ani ce bataie isi luau la biserica daca nuerau cuminti si cat de horror era, bine ca s-ai facut mari si nutrebuie sa mai vina...
Sunt ntr-adevar si cativa baieti care ajuta in sfantul altar, dar chiar si ei dupa slujba se mai alearga pe afara...adevarul e insa ca pe ei ii cearta parintele primii daca ii aude facand galagie sau tulburare, si acum pe buna dreptate, ei trebuie sa fie in exemplu de buna cuviinta...au fost si doua fete care vindeau lumanari la pnagar si se ocupau de biserica , cred ca initial au fost eleve ale parintelui, apoi studente ( la teologie), dar acum sunt profesoare... . Desigur mai vin si alte eleve si foste eleve, insa acestea sunt precum majoritatea fetelor de liceu din ziua de azi...si chiar si destui baieti, fosti elevi, care in restul timpului stau pe la scara blocului, mai mult sau mai putin cuminti....( unii dintre acesti tineri chiar se mai si impartasesc, dar din pacate nu toti...)