View Single Post
Vechi 28.02.2015, 16:16:43
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Concret, concret. Cum te inchini tu lui Hristos pentru a te conforma Scripturii ca „cei ce I se închină trebuie ca'n duh și'n adevăr să I se închine"?
Lui Dumnezeu mă închin în Numele lui Isus Hristos (Col.3,17), căci El este Mijlocitorul. Lui Hristos mă închin ca singurului Singurul Mijlocitor (1 Tim. 2,5), deci nu recunosc alți mediatori în actul închinării. Prin El am acces direct (Evrei 10,19) la Tronul Conducerii Divine. Mai ”concret” de atât, ce aș putea spune?

Citat:
La partea cu inchinarea in duh, inteleg unde bati, dar nu mi-e clar la partea cu inchinarea in adevar.
Care adevar?
Bineînțeles adevărul Scripturii

Citat:
Tu cum anume te inchini partii vizibile a lui Hristos?
Eu nu mă închin ”părții vizibile” a lui Hristos pentru că pur și simplu nu-L văd, este în Cer, nu e pe pământ [în mod vizibil, palpabil]. Dacă ar fi, sau dacă aș fi fost eu acum 2.000 de ani, cred că m-aș fi închinat asemenea lui Toma, mai sceptic fiind eu așa de felul meu...

Citat:
Despre akeiropita trimisa regelui Abgar al Edesei n-ai nimic de obiectat?
Sau n-ai citit postarea? Sau esti de acord cu ea?
Spuneam că sunt mai sceptic. Mai ales cu privire la istoriile care încep cu ”se zice că...”. Prefer varianta ”stă scris!”[în Scriptură desigur] - așa cum obișnuia Mântuitorul să zică.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote