Nu, nu, nu-i corect, am greșit, Mihai. Mulțumesc. Dar tu mai ajutat să greșesc. M-am referit la latura ontologică, fără legătura la istorie. Am spus 5, e 3. Trimite un reprezentant, că sinodul 3, are loc la 431. El trimite în 430 un reprezentant, că era foarte bolnav și apoi moare, și când se întoarce reprezentantul, Augustin e mort deja.
Este amintit un Augustin la sinodul 5, "ovaționat", cum ai spus tu, și ontologic la fiecare sinod. Dar nu știm despre care Augustin, este amintit la sinodul 5. Că Augustin al Hipponiei, moare la 430.
Înțelegi acum?
Tu ai spus aici
Citat:
În prealabil postat de GMihai
Din lucrările celui de-al doilea Sinod Constantinopolitan (al V-lea Sinod Ecumenic):
"We further declare that we hold fast to the decrees of the four Councils, and in every way follow the holy Fathers, Athanasius, Hilary, Basil, Gregory the Theologian, Gregory of Nyssa, Ambrose, Theophilus, John (Chrysostom) of Constantinople, Cyril, Augustine, Proclus, Leo and their writings on the true faith."
|
că a participat la sinodul 5 și m-am derutat, știam de 3, nu de 5. Și nici la 3, că trimite un reprezentant, că el nu știa greacă. Dar nu-i nimic, ne-am lămurit acuma amândoi :)