Citat:
În prealabil postat de Capy
Părerea domniei tale este una subiectivă. Eu nu am deschis subiectul fiindcă așa mi s-a năzărit mie
|
Nu fiindca asa ti s-a nazarit ci doar iti inchipui ca ai descoperit roata! Nu-l idolatrizez pe Parintele Staniloaie si pe nimeni in general, dintre cei care au trait intr-un fel sau altul in pacat. Din pacate, asa cum am anticipat, threadul acesta a starnit polemici absolut inutile intr-o perioada ceva mai "delicata". Daca ti-ai oferi mai mult timp pentru rugaciune, cu siguranta Dumnezeu ti-ar da si raspunsul pe care il cauti pe un forum unde sunt pareri si pareri. Ce vrei de fapt? Sa ne arati cat esti de "dotat"? Fiindca nu imi inchipui ca ceea ce vei gasi te va multumi ci dimpotriva te va umili si te va face sa-ti vezi mai degraba de propriile-ti limite si sa-i lasi pe cei "unsi" sa vorbeasca de cele sfinte. Noi suntem "la gramada", fara pretentii de teocrati. Deci oricum nu vei primi un raspuns oficial din partea noastra. Vrei sa iesi in evidenta cu nelamurirea ta? Nu aici si nu in aceasta perioada. Respecta macar "cele bune si de folos", asa cum au fost ele oranduite. Tu n-ai facut decat sa tulburi apele si sa starnesti polemici contradictorii. Daca esti troll, ti-a reusit. Dar tot penibil.
Citat:
În prealabil postat de Capy
Hristos este și rămâne Persoană divină pentru totdeauna. Natura umană a lui Hristos este altceva, iar Persoana Sa divină este cu totul altceva - nu se confundă una cu alta
|
Poate ar trebui sa recitesti iarasi si iarasi sfintele evanghelii, pentru a te lamuri. Nu o spun ca sa sustin teoria Parinteluli Staniloaie si a Sfantului Sinod, (desi ii recunosc mai degraba pe ei decat pe tine) ci pur si simplu stiu ca sunt cel putin doua momente in care Mantuitorul S-a dovedit a fi Persoana umana: o data in gradina Ghetimani, cand il cuprinde teama si Ii cere Tatalui de este cu putinta sa treaca de la El paharul... s.a.m.d., iar al doilea moment cand striga pe Cruce: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit!" Ca Persoana NUMAI divina, teoria ta nu mai are vreun sens. Nu vorbesc de suferinta fizica, fiindca asta se pare ca te irita. Vorbesc de neputinta omului, strigata de atatia care Il inconjurau in acele momente cand era parasit aproape de toti "ai Lui": "Daca esti Tu Acela, coboara-Te de pe Cruce!" Numai Persoana divina a devenit dupa Inviere.