![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poate ar trebui sa recitesti iarasi si iarasi sfintele evanghelii, pentru a te lamuri. Nu o spun ca sa sustin teoria Parinteluli Staniloaie si a Sfantului Sinod, (desi ii recunosc mai degraba pe ei decat pe tine) ci pur si simplu stiu ca sunt cel putin doua momente in care Mantuitorul S-a dovedit a fi Persoana umana: o data in gradina Ghetimani, cand il cuprinde teama si Ii cere Tatalui de este cu putinta sa treaca de la El paharul... s.a.m.d., iar al doilea moment cand striga pe Cruce: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit!" Ca Persoana NUMAI divina, teoria ta nu mai are vreun sens. Nu vorbesc de suferinta fizica, fiindca asta se pare ca te irita. Vorbesc de neputinta omului, strigata de atatia care Il inconjurau in acele momente cand era parasit aproape de toti "ai Lui": "Daca esti Tu Acela, coboara-Te de pe Cruce!" Numai Persoana divina a devenit dupa Inviere.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc) Last edited by Mosh-Neagu; 03.03.2015 at 00:19:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Capy tu ce confesiune religioasa ai ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnia ta cam ce părere ai? Crezi că dacă eram sectant m-ar fi preocupat acest subiect?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
isi intreaba duhovnicul, ca sa nu-si inalte mintea (cum faci tu) si creeze discutii de dragul discutiilor(efectiv fara nici un scop). Ba mai mult, ii antreneaza si pe altii in astfel de discutii, ispitindu-i sa-si inalte mintea.Si din cate vad, multi au picat in plasa asta. Oare cum se face ca astfel de subiecte pica exact in timpul Postului Mare ? De ce nu inainte si de ce nu dupa, de ce exact chiar in timpul Postului Mare? Tu ce parere ai legat de acest aspect ? Ia spune-mi ? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt discuții fără nici un scop sau de dragul discuțiilor, sunt discuții ce țin de dreapta credință, credință fără de care nu ne putem mântui! Nu stau acum să mă contrez cu tine pentru niște presupuneri personale. Discută pe subiectul topicului dacă tot ai ceva de discutat!
Last edited by Capy; 03.03.2015 at 17:15:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sa fim totusi realisti. Sunt multi preoti depasiti de unele discutii , mai ales in materie de dogmtica. Si vorbesc din proprie experienta.
Una este sa discuti cu duhovnicul referitor la conduita, sfaturi personale (si de altfel am tot insistat sa nu se mai ceara si oere sfaturi pe forum) etc, si alta este sa presupunem ca preotul ne poate raspunde la orice neclaritate in materie de invatatura. Ca ar fi corect ca daca nu stie sa se informeze si sa raspunda este adevarat, dar nu intotdeauna e intampla asa. Nici idealizand nu rezolvam ceva.